‘t Zandt begint seizoen goed

’t Zandt heeft zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen het derde elftal van De Heracliden met 1-5 gewonnen. De Zandtsters begonnen gehavend aan de wedstrijd doordat diverse spelers nog op vakantie waren.

Het waren toch de gasten die met een 0-1 voorsprong de rust in gingen door een doelpunt van Sander Doorn. Na de thee ging het roer om bij de Zandtsters en dit resulteerde dan ook in een  doelpunt van Peter van Weerden: 0-2. De Meisters maakten vervolgens nog wel de aansluitingstreffer (1-2), maar meer dan een speldenprik bleek dit niet te zijn.

Enkele minuten later tekende Doorn voor zijn tweede van de middag door de bal op fraaie wijze achter Maurijn Boersma, de sluitpost van De Heracliden, te koppen: 1-3. Gerry Winkel schoot kort daarna de bal binnen en breidde de voorsprong voor ’t Zandt uit: 1-4. Van Weerden maakte even later zijn tweede en zette daarmee de 1-5 eindstand op het scorebord. Dinsdag speelt ’t Zandt om kwart voor zeven in eigen huis het bekerduel tegen de reserves van Noordpool UFC.

In de competitie komt ’t Zandt dit jaar weer uit in de vijfde klasse reserve. Vorig jaar deed de ploeg van coach Marijn Teerling  in deze klasse nog mee om het kampioenschap, maar eindigde uiteindelijk als vierde achter kampioen De Pelikanen 3. Er vertrok dit seizoen geen speler bij ’t Zandt, wel verwelkomde men drie nieuwe spelers. Dirk Pieter Veldman keert terug op het oude nest na enkele jaren Corenos en daarnaast komen Daniel Smidts (Wagenborger Boys) en Edwin Oosting (Poolster-jeugd) de ploeg versterken.

No Replies to "'t Zandt begint seizoen goed"