Stedum ronde verder in beker

stedummiddelstum
Jan Spijk (12) wordt op de huid gezeten door twee Middelstummers.

Op het sportpark aan de Bedumerweg in Stedum stond vanavond het bekerduel tussen gastheer Stedum en het bezoekende Middelstum op het programma. De derby was eveneens een strijd tussen de gebroeders Siebrand en Jaap Dijkema. De een voetbalt bij Middelstum, de ander heeft nog altijd het geelzwart om de schouders. Na negentig minuten kon vastgesteld worden dat Jaap Dijkema zijn broer had afgetroefd. Stedum won namelijk vrij eenvoudig met 3-1 en gaat door naar de volgende ronde.

De Stedumers wisten uit de twee voorgaande bekerconfrontaties de volle buit te bemachtigen. RZ Baflo werd op eigen veld met 1-3 geklopt en de Tolbert Leek Combinatie (TLC) kreeg een 3-2 nederlaag te slikken. Middelstum verloor van de Bafloërs (2-3) en wist in het duel met TLC niet verder te komen dan 1-1. Voor de geelzwarten stond de deur naar de volgende ronde dan ook wagenwijd open.

Een gelijkspel tegen het team van coach Jan Jaap Zijlstra zou daarvoor toereikend zijn. Daar wilden de gastheren het niet op uit laten draaien. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ties Vos vloog Stedum er vol in en toen Diederik Dijk met een fraaie lob voor 1-0 had gezorgd, zag het er somber uit voor Middelstum.

Dat werd nog eens onderstreept door de matige balbehandeling, de onzuivere passing en het gebrek aan beleving bij het merendeel van de Middelstummers. Tiemen Dijk mocht vanaf elf meter uithalen (2-0) en nog voor het rustsignaal had geklonken scoorde Wolter van Zanten op curieuze wijze de 3-0. Een als voorzet bedoelde bal dwarrelde langs de totaal verraste goalie Alwin Zwerver.

Middelstum kwam na de thee wel heel snel op 3-1 dankzij een treffer van Nordin Luit, maar de verwachte stormloop op het doel van de goed keepende Wesley de Waal bleef uit. Stedum zat er conditioneel door, maar hield dapper stand. Uiteindelijk kon de zege in de knip worden gestopt.

Na afloop sprak EemsmondSport met Stedumer Diederik Dijk en trainer Jan Jaap Zijlstra van vv Middelstum…

* Stedum – Middelstum 3-1 (3-0). Diederik Dijk 1-0; Tiemen Dijk 2-0 (strafschop); Wolter van Zanten 3-0; Nordin Luit 3-1.

No Replies to "Stedum ronde verder in beker"