ACV maatje te groot voor Omlandia

omlandiaacv
Dennis Loer is ACV-er Gill Göbel te slim af en probeert vervolgens ook Eduard de Jonge Rosa in de luren te leggen.

Omlandia is uit de beker geknikkerd door het Asser ACV. Op het Ten Boerster sportpark werd het 0-3 voor de ploeg van trainer Hans de Jong. De nederlaag kwam niet helemaal onverwachts, al had Omlandia het dan ook graag anders gezien. ACV was eenvoudigweg een maatje te groot voor de thuisclub die zich nu helemaal op de competitie kan richten.

Omlandia moest een klein wonder verrichten om na de nederlaag tegen Viboa alsnog een ronde verder te kunnen komen. Er waren maar weinigen die daar echt in geloofden. De onverbeterlijke optimisten kregen het deksel al snel op de neus. De eerste mogelijkheid was wel voor de gastheren., maar de bal verdween over de deklat.

Amper twee minuten later lag de bal op elf meter van doelman Devon Harmsma. Een lange rush van Gill Göbel eindigde met een breedtepass en een overtreding. Aanvoerder Erwin Buurmeijer, voormalig speler van onder andere Appingedam, toonde zich trefzeker: 0-1. Na een kwart wedstrijd lag de tweede al in het mandje. Richard Mulder toonde zijn kwaliteiten door boven alles en iedereen uit te steken en Harmsma andermaal het nakijken te geven: 0-2. John van Dalen kopte even later rakelings naast na een corner van Göbel die vervolgens door Dennis Loer tegen het gras werd gekwakt. Hij kreeg geel van arbiter Gils.

Een van de weinige keren dat Omlandia echt dreigend voor het doel van Ben Wormmeester opdook was vlak voor rust. De bal kwam via allerlei omwegen voor de voeten van Jeroen Scholma. Zijn inzet werd door ACV-er John van Dalen van de doellijn geveegd. Een Ten Boerster treffer had de wedstrijd wellicht wat spannender gemaakt. Het mocht echter niet zo zijn.

Ook na de thee bleken de bezoekers een maatje te groot voor het team van Robbie Wentink. Er ontstonden wel wat halve mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd Omlandia niet. Een vrije trap van Martin Oudman verdween hoog over het doel. De echte drive was er een beetje uit bij ACV. De nonchalance werd het beste ten toon gespreid door Eduard de Jonge Rosa. Hij omzeilde in de 54e minuut alles en iedereen, inclusief het lege doel.

Jeroen Scholma schoot na een klein uur uit een vrije trap rakelings naast, goalie Harmsma voorkwam een Drentse treffer toen Buurmeijer het probeerde en een schot van Göbel verdween langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Imre de Jonge ook niet tot scoren was gekomen en Wormmeester zijn talenten toonde toen Thijs Sonneveld het koppend had geprobeerd, werd de bal andermaal op de penaltystip gelegd. Invaller Josias Eshuis sneed het strafschopgebied van Omlandia binnen en werd door René Hovenkamp aangetikt. Buurmeijer legde de bal goed en liet Harmsma kansloos: 0-3.

De slotfase leverde geen spectaculaire momenten meer op. ACV leek het wel te geloven en Omlandia had niet het vermogen om er nog een eretreffer uit te persen. Jan Oosterbeek probeerde het nog wel met een kopbal, maar doelman Wormmeester liet zich niet verschalken.

Na afloop sprak EemsmondSport als eerste met trainer Robbie Wentink en legde de coach voor dat het verschil tussen de hoofd- en eersteklasser wel erg groot was geweest…

* Omlandia – ACV 0-3 (0-2). Erwin Buurmeijer 0-1 (strafschop); Richard Mulder 0-2; Erwin Buurmeijer 0-3 (strafschop).

No Replies to "ACV maatje te groot voor Omlandia"