Corenos verrast met bekerwinst op Godlinze

godlinzecorenos
Kevin Haan laat een hoogstandje zien onder de ogen van zijn ploeggenoot Lars Baar en het duo Godlinzers Ivar Kappen (11) en Rik Sterenberg (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Het Roodeschoolster Corenos heeft zaterdag een verrassende maar dikverdiende bekerzege geboekt op gastheer Godlinze. De overwinning betekende dat de ploeg van trainer Erik Zuidema de volgende ronde heeft bereikt.

Godlinze begon beter aan het duel en was zeker in de aanvangsfase de bovenliggende ploeg. Voordeel wist de thuisclub hier niet uit te halen. Daarbij kwam ook nog eens het optreden van goalie Arné Hoving. Hij sleepte zijn ploeg door de moeilijke periode heen met een tweetal geweldige reddingen. Nadat de Godlinzer storm was gaan liggen, sloeg Corenos toe. De gasten kregen kansen en Anne Jan ten Harkel joeg het speeltuig dwars door het net: 0-1. Uit een prima counter werd het daarna ook nog 0-2. Erik Zuidema scoorde op aangeven van Aalderd Duinkerken. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de pauze probeerde Godlinze het tij te keren en kwamen de gasten onder zware druk te staan. Corenos kwam goed weg in deze fase, maar de echte afmaker wilde niet opstaan. Ook nu wist Hoving de gastheren van scoren af te houden. Uiteindelijk was het Anne Jan ten Harkel die de thuisclub iedere illusie op een beter resultaat ontnam door zijn tweede te scoren en er 0-3 van te maken. Lars Baar scoorde 0-4 en toen pas wist Godlinze iets terug te doen. Renato Santanera maakte er 1-4 van. Dat was overigens in de laatste minuut van het duel. Niet veel later wist Kevin Haan de eindstand op 1-5 te bepalen.

Coach Erik Zuidema zei na afloop: ‘Het was misschien wel verrassend, maar we spelen goed voetbal en we gingen er voor. Dit is een mooie opsteker in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd.’

No Replies to "Corenos verrast met bekerwinst op Godlinze"