Loopcursus bij Dollardstad Runners

Loopcollectief de Dollardstad Runners uit Appingedam  start dinsdagavond 9 september met een cursus hardlopen voor beginners en licht gevorderden. Met beginners worden mensen bedoelt die nog weinig tot niets aan actief hardlopen en/of sport hebben gedaan. Met licht gevorderden worden diegene bedoelt die al eens eerder een cursus hebben gevolgd, zo nu en dan lopen, er mee waren  gestopt en weer opnieuw willen beginnen. 

Het programma omvat een aantal trainingen per week en duurt tot en met donderdag  13 november. Tijdens deze periode van tien weken worden de cursisten van nul naar minimaal dertig minuten onafgebroken hardlopen gebracht door de goed opgeleide trainers/instructeurs van de Dollardstad Runners. Deze trainers zijn allen gediplomeerd en in het bezit van diploma’s van de Atletiek Unie.

De cursus wordt gehouden onder het strakke regime van een schema wat begint met enkele minuten hardlopen afgewisseld met wandelen. De belasting tijdens dit schema neemt per week toe zodat de uiteindelijke doelstelling gemakkelijk behaald wordt. Tijdens de cursus zullen de loop-gerelateerde aspecten zoals conditieopbouw, voeten en schoenen, kleding, lopen, veiligheid en blessures uitgebreid behandeld worden.

Na het succesvolle afsluiten van de cursus is het altijd mogelijk om de gestarte loopcarrière een vervolg te geven en zich aan te sluiten bij een van de bestaande vijf nivo=groepen van de Dollardstad Runners. Dit is echter niet verplicht.

Tijdens de eerste weken wordt twee keer per week op dinsdag- en donderdagavond van kwart over zeven tot half negen getraind. Na verloop van enige weken zal daar, mocht dit voor sommigen echt nodig zijn, nog een derde training bijkomen. Is het moeilijk om op deze avonden de cursus te volgen, dan bestaat de mogelijkheid om in een klein groepje privé-trainingen overdag of op andere avonden te volgen.

De startplaats/locatie is vanaf het clubhuis naast de ijsbaan aan de Opwierderweg in Appingedam. De kosten voor de gehele cursus bedragen 15 euro. Wel graag van te voren inschrijven. Dat is mogelijk tot en met  zondag 7 september via pcwinkelaar@home.nl. Voor inschrijving en extra inlichtingen kan men bellen met 06-44243300.

No Replies to "Loopcursus bij Dollardstad Runners"