Felle strijd in heet Ulrum

In Ulrum is zaterdag de vierde cross gehouden waarvoor Auto Sport Groningen als organisator tekende. Er kwamen meer dan honderd coureurs naar het Hogeland. De weergoden waren de organisatie, coureurs en het publiek goed gezind. De temperatuur liep hoog op. Rond de baan was sprake van een sportieve sfeer. De organisatie had deze keer de bangerstox op het programma en dat beloofde op voorhand een spektakelstuk te worden.

De jeugdige coureurs waren sterk vertegenwoordigd in Ulrum. De manches werden in twee series gereden en in de finale kwamen er uiteindelijk twaalf auto’s aan de start. De junioren lieten vooral een spannende strijd zien om de plaatsen twee tot en met vijf. Manon de Hoop uit Garnwerd reed sterk in de finale, maar in de laatste ronde voor de finish ging het mis. Johannes Alma uit Boelenslaan was de sterkste in deze klasse.

In de 1400 klasse ging de strijd om de podiumplaatsen tussen de drie vrienden Jelle van der Laan, Lourens Musschenga en Jos Bronkema. Laatstgenoemde wist de finale met ruime voorsprong te winnen. Van der Laan en Musschenga zorgden voor een mooi gevecht om de plaatsen twee en drie. De volgende finale werd gereden in de regioklasse. De coureurs in deze klasse maakten er voor het publiek een mooie race van. Martin Bleeker kwam als eerste over de finish en Anja Werkman uit Zandeweer wist de tweede plaats op haar naam te schrijven. In de klasse tot 1950 cc was Sikke van der Veen uit het Friese Noordbergum in de manches en in de finale de snelste. Nico Braam uit Usquert pakte het zilver.

In de klasse vanaf 1950cc was Julian Steen uit Eenrum de grote favoriet in de finale. Hij wist in de manches alle wedstrijden te winnen en gaat fier aan kop in het clubkampioenschap van ASG. In de finale was Steen wederom de snelste nam de beker mee naar huis. De vrijestandaard-klasse is een spectaculaire klasse. Hier wordt met zeer hoge snelheden gereden en ook in Ulrum was dat het geval. Het was een ware slijtageslag. Edwin de Vries uit Baflo verloor tijdens de race zijn volledige rechter-achterband maar wist met hoge snelheid toch nog de vierde plaats te bemachtigen.

Het slotstuk van de crossdag was voor de coureurs van de bangerstox. Alles wat nog kon rijden kwam de baan op. Deze coureurs rijden een halve baan en hebben maar een doel en dat is zelf blijven rijden en zorgen dat de andere auto’s worden uitgeschakeld. Het publiek vond het geweldig. De auto’s knalden opelkaar, net zolang totdat uiteindelijk ook de laatste coureur zijn auto in een andere auto parkeerde. Dat betekende letterlijk het einde van een zonnige en warme crossdag. De volgende cross is op zaterdag 15 augustus in Winsum.

Uitslagen finales:
Junioren: 1. Johannes Alma, Boelenslaan; 2. Sietse Jan Alma, Boelenslaan; 3. Arnold Kuil, Groningen.
1400 klasse: 1. Jos Bronkema, Kleine Huisjes; 2. Lourens Musschenga, Leens; 3. Jelle van der Laan, Baflo.
Tot 1950 cc: 1. Sikke van der Veen, Noordbergum; 2. Nico Braam, Usquert; 3. Hans Pilon, Winneweer.
Vanaf 1950 cc: 1. Julian Steen, Eenrum; 2. Klaas Mulder, Burgum; 3. Henk Zuur, Veendam.
Vrije standaard: 1. Gerke Feitsma, Jistrum; 2. Hielke Hindriks, Paterswolde; 3. Patrick Huiberts, Niekerk.
Regio: 1. Marin Bleeker, Dokkum; 2. Anja Werkman, Zandeweer; 3. Mark Leeuw, Borgsweer.

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Felle strijd in heet Ulrum"