Droomstart Klimaatgroep Stars 

Hoe gaat het vlaggenschip van Klimaatgroep Stars  (ttv Midstars) dit seizoen presteren in de eerste divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie is de vraag die de technische staf zich zaterdag stelde voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Disnierats uit Hoorn. Klimaatgroep Stars werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de tweede divisie, maar de eerste divisie is van een andere orde. Het antwoord kwam op overtuigende wijze. De Middelstummers wonnen met 2-8.

Disnierats is een stabiele eerste divisionist met een uitstekende Mark Bek in de gelederen die vorig seizoen 75 procent van zijn partijen in winst wist om te zetten. Bek bleef zaterdag echter met lege handen staan. Colin Rengers, het grote 17-jarige  talent  van Klimaatgroep Stars, wist nota bene in de achtste partij van de avond een 6-2 achterstand in de vijfde game om te buigen naar een 12-10 overwinning. Tegen Sjoerd Bek en Marco Gerritsen kwam de youngster geen moment in de problemen en was een zuivere hattrick een feit.

 

Henk Jan Wils moest een punt laten liggen tegen Sjoerd Bek en baalde daar ongelofelijk van. Het was tekenend voor de spirit van de ploeg van coach Gert Stulp en trainer Anne Vlieg. Men vindt ieder punt belangrijk en wil niets laten liggen. Doordat het dubbel Wils Tammenga te kort kwam in de vijfde game tegen Gerritsen en Mark Bek wist Disnierats nog twee punten over te houden aan het thuisduel tegen Klimaatgroep Stars. Met acht punten in de spreekwoordelijke tas werd de terugreis naar Middelstum aanvaard en heeft Klimaatgroep Stars de start gerealiseerd waar men alleen maar van durfde dromen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag tegen  Tafeltennis Zwolle, aanvang 18.00 uur.

Klimaatgroep Stars 2 pakt winst in Heerhugowaard: 3-7

In de eerste wedstrijd van het seizoen speelde het tweede team van Klimaatgroep Stars in Heerhugowaard uit tegen DOV. Van de eerste drie enkelpartijen werd alleen die van kopman Jan Thews in winst omgezet. Thomas had wel kansen maar kon in de vijfde game zijn niveau niet lang genoeg volhouden. Het dubbel werd na drie gelijkopgaande games overtuigend binnengehaald. In zijn tweede enkelpartij wist de nieuwe aanwinst Bahram Gerami tegen hun kopman Jelle Rhee nog niet te overtuigen. Hierdoor stond er halverwege een 3-2 achterstand op het bord. De laatste twee enkelpartijen van Jan en Thomas werden allemaal relatief gemakkelijk met een 3-0 winst afgesloten en ook Gerami kon zijn eerste winstpartij voor Klimaatgroep Stars binnenhalen. Zo werd er uiteindelijk met 7-3 gewonnen, hetgeen een prima start betekende. De eerstvolgende thuiswedstrijd brengt Tempo Team 2 uit Amsterdam naar Middelstum. Het duel staat gepland voor zaterdag en begint om 18.00 uur.

Dames Klimaatgroep°Stars fors onderuit in Groesbeek: 8-2

Yvette Gombert, Saskia de Jong en Eline Gras vertrokken zaterdag naar Groesbeek voor hun eerste wedstrijd van het seizoen in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. In de zeer warme zaal vielen de games steeds de verkeerde kant op. Na vier uur spelen was de uitslag dan ook 8-2 in het voordeel van de Groesbeekse dames. Alleen Gras (3-0) en Gombert (3-2) wisten een puntje mee te nemen naar huis. Eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag om 18.00 uur tegen Hilversum 2.

No Replies to "Droomstart Klimaatgroep Stars "