WEO herstelt zich met overwinning

Voor het Woldendorper WEO stond zondag de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Kloosterburen. WEO had het eerste competitieduel van Groen Geel verloren. Kloosterburen daarentegen klopte SVZ. Het was voor de gastheren zaak om voor eigen publiek de afstraffing van een week eerder weg te poetsen. En dat gebeurde, want de thuisclub wist met 2-0 te winnen.

Erik Schokker kon niet aan de wedstrijd meedoen en vlak voor het treffen bleek ook Rob Landman niet inzetbaar. Hierdoor moest WEO-trainer Marshall Pourier zijn opstelling aanpassen. Dit werd echter goed opgepakt door zijn spelers. Waar de ploeg vorige week nog als los zand opereerde, was het nu als een team aan het strijden en werden de taken goed uitgevoerd.

WEO speelde een sterke eerste helft. Er werden goede aanvallen gecreëerd via de snelheid op de flanken, met voetbal waar een idee achter zat. Dit leverde ook enkele kansen op, maar de 1-0 kwam niet uit een van deze aanvallen. Het was Daniël Boekee die na een kwartier spelen met een goede hoekschop de bal voorgaf waar Jan Meijerhof met een krachtige kopbal de keeper passeerde: 1-0.

Voor de rust veranderde er niets meer aan de score, mede doordat WEO goed vooruit verdedigde en Kloosterburen vroeg vast wist te zetten, lukte het de gasten niet om tot kansen te komen.

In de tweede helft kwam hier verandering in. Kloosterburen ging meer vooruit spelen en hier had WEO moeite mee. Het lukte minder vaak om de Marnebewoners vroeg vast te zetten. Door de over-mijn-lijk mentaliteit van de spelers van WEO en een goed keepende Mickeal Bos kon WEO de nul echter vasthouden.

Zelf kwam het in de 60e minuut op een 2-0 voorsprong. Op aangeven van Wouter Slager werd, met goedkeuring van de scherp vlaggende grensrechter van Kloosterburen, Daniël Boekee de diepte ingestuurd. In de zestien was Boekee vervolgens niet zelfzuchtig en legde de bal af op de vrij staande Niels Jansen die met enige moeite de bal toch in het doel wist te frommelen. Er volgde aan beide kanten nog kansen, maar de borden op het scorebord hoefden voor het laatste fluitsignaal van de altijd rustig fluitende scheidsrechter Venema niet meer te worden veranderd.

Met deze overwinning heeft WEO zich goed hersteld van de slechte wedstrijd tegen Groen Geel. Voetballend zal er vast het een en ander te verbeteren zijn, maar de inzet en teamspirit was er in tegenstelling tot vorige week wel. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Froombosch op het programma. De aftrap is om twee uur.

No Replies to "WEO herstelt zich met overwinning"