Effectief De Fivel klopt NEC Delfzijl

necdelfzijldefivel
Marchel Tomo trekt zijn benen op om op die manier het duel met Tim Zwama (14) en Wouter de Vroome (16) te ontwijken.

Meer balbezit hebben, te weinig kansen kunnen creëren en vervolgens in het dodelijk effectieve mes van de tegenstander lopen. In een notendop is dat wel de wedstrijd die thuisclub NEC Delfzijl zaterdagmiddag tegen De Fivel heeft gespeeld. Het duel kende een krankjoreme start. Binnen een tijdsbestek van acht minuten stonden er drie goals op het scorebord genoteerd. Het was een veelbelovend begin dat geen vervolg kreeg. Hoewel de Delfzijlsters na rust wel mee druk probeerden te zetten, ontbrak de echte daadkracht en kon de ploeg uit Zeerijp de punten uiteindelijk in de zak steken.

Beide elftallen hadden voor de aftrap op het sportpark Uitwierde vier punten uit twee wedstrijden verzameld. Op voorhand leek er sprake te zullen zijn van een aantrekkelijke derby en daar had het ook alle schijn van. De toeschouwers wreven zich even flink in de ogen toen de bal al na twee minuten op de stip lag. Bart Klasens duwde de doorgebroken Geert van der Veen omver, de toegekende strafschop werd door Cees bij de Leij verzilverd: 0-1.

Drie minuten later was het aan de andere kant raak. Een corner van NEC Delfzijl werd slecht weggewerkt. De afvallende bal viel voor de voeten van Erwin Noordhof. Diens verwoestende uithaal plofte in de bovenhoek: 1-1. Vanaf de aftrap die volgde wisten de gasten andermaal op voorsprong te komen. Wat men bij de Delfzijlsters precies aan het doen was, werd niemand duidelijk maar daar had Bij de Leij maling aan. Hij deponeerde het leer voor de tweede keer achter doelman Wouter Kingma: 1-2.

Overigens zorgden niet alleen de flitsende openingsminuten voor stof tot discussie. Er werd nogal wat gemopperd over de toestand van het veld, waar flink met zand op was gestrooid. Menig speeltuinbeherder zou zich gelukkig prijzen met zo’n grote zandbak, fatsoenlijk voetbal viel er amper op te spelen.

Daar hadden beide ploegen echter last van en de achterstand van NEC Delfzijl kon daar dan ook niet aan geweten worden. De gastheren speelden te timide. Toonden te weinig lef en leden veel en vooral onnodig balverlies als gevolg van onzuivere passing. In de 34e minuut kwam De Fivel op 1-3. Een corner van Jacob Havinga leek afgeslagen te worden. Het speeltuig viel echter opnieuw voor zijn voeten. Zonder na te denken pompte de Riepster de bal het strafsachopgebied weer in. Daar had kennelijk niemand rekening mee gehouden. het leer krulde op fraaie wijze in de verre hoek, buiten het bereik van de verbaasd toekijkende Kingma.

Na de thee zou het elftal van trainer Erwin Heerlijn heel anders moeten voetballen om alsnog tot een goed resultaat te komen. Schoten vanuit de tweede lijn, dode spelmomenten, het mocht allemaal niet baten. De echte wilskracht leek te ontbreken. In de slotfase werd nogal de 2-3 gescoord. Een van de kwistig met passes strooiende Adriaan Moussa Kadir inzetten leek in de zanbak een vroege dood te sterven, maar kon toch nog door Klasens tegen het nylon worden gewerkt: 2-3. De jacht op de gelijkmaker was geopend, maar te overhaast en onzuiver om in resultaat om te kunnen zetten.

* NEC Delfzijl – De Fivel 2-3 (1-3). Cees bij de Leij 0-1; Erwin Noordhof 1-1; Cees bij de Leij 1-2; Jacob Havinga 1-3; Bart Klasens 2-3.

No Replies to "Effectief De Fivel klopt NEC Delfzijl"