Enkelbreuk schaduw over zege Poolster

poolstergvav
Kevin Bijlsma in duel met een van de Stadjers. Links op de achtergrond de onfortuinlijke Johan Dijkman.

Poolster heeft ook het tweede competitietreffen van dit seizoen in winst weten om te zetten. Vorige week werd Middelstum opzij gezet, nu was GVAV Rapiditas het haasje. Op het eigen sportpark Oldencate in Spijk wisten de geelzwarten van trainer Jeroen de Munck met 4-1 te winnen.  Het duel werd overschaduwd door een ernstige blessure van Johan Dijkman. Hij brak zijn enkel en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

‘Er was eigenlijk niet zo veel aan de hand. Hij verstapte zich, maar we zagen meteen dat het helemaal mis was’, blikt oefenmeester Jeroen de Munck terug op het incident. Dijkman is zaterdagavond nog onder het mes gegaan in het UMCG in Groningen. Daar kreeg hij nog wel te horen dat zijn team het duel had gewonnen. ‘We hebben de zege aan hem opgedragen’, aldus De Munck.

He tzag er in het begin niet naar uit dat Poolster de punten in eigen huis zou weten te houden. GVAV Rapiditas begon namelijk veel beter aan de wedstrijd. De Spieksters hadden niet veel in de melk te brokkelen en werden na elf minuten spelen op achterstand gezet door een doeltreffende kopbal van Frank Vermeulen: 0-1.

De gastheren leken wakker geschud en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 21 minuut na een corner van Erik Rentema. Zijn voorzet werd nog wel weggebokst door de goalie van de Stadjers, maar plofte voor de voeten van Johan de Groot. Diens uithaal betekende 1-1. ‘We hebben daarna lef getoond, durfden weer te voetballen. Eigenlijk is GVAV rapiditas er daarna niet meer aan te pas gekomen’, zegt De Munck.

De kansen om nog voor de pauze op voorsprong te komen waren er legio. Erik Rentema was er nog het dichtst bij. Hij schoot van een meter of vijfendertig keihard op de lat. Johan Dijkman knalde de rebound over.

En toen was daar het vervelende incident met Dijkman en de vraag of Poolster nog wel verder wilde spelen. De spelersgroep besloot er het beste van te maken en alles op alles te zetten om de pechvogel van de dag een opkikkertje te bezorgen.

In de 54e minuut pegelde Vincent Lips een corner van Robert Kok achter de goalie van de Stadjers, tien minuten later werd de voor Dijkman ingevallen Dennis van Dijk op pad gestuurd. Hij speelde op zijn beurt Johan de Groot aan en opnieuw was het raak: 3-1. De bezoekers werden kapot gespeeld, snakten naar adem en kregen in de 85e minuut nog een goal om de oren. Kevin Bijlsma kopte achterwaarts raak: 4-1.

De Munck: ‘Als we meer tijd hadden gehad, was de uitslag veel groter geworden. Behoudens het eerste kwartier heeft ons publiek een Poolster aan het werk gezien dat met flair en durf heeft gespeeld. Zo zie ik het graag.’

* Poolster – GVAV Rapiditas 4-1 (1-1).  Frank Vermeulen 0-1; Johan de Groot 1-1; Vincent Lips 2-1; Johan de Groot 3-1; Kevin Bijlsma 4-1.

No Replies to "Enkelbreuk schaduw over zege Poolster"