Knap herstel Corenos bij GEO

Het Roodeschoolster Corenos heeft zaterdag de eerste competitiepunten in de zak gestoken. In Garmerwolde werd thuisclub GEO met 2-3 geklopt. Gemakkelijk ging het niet, want het beter voetballende team van speler/trainer Erik Zuidema moest een 2-0 achterstand wegpoetsen.

Na nederlagen tegen respectievelijk VVK en Noordpool werd het tijd dat Corenos een resultaat zou neerzetten. Zuidema moest flink puzzelen om een representatief team op de been te krijgen. ‘We hadden met een stuk of zes geblesseerde mensen te maken. gelukkig hebben we kwaliteit genoeg om dit op te vangen. De manier waarop dit is gebeurd, kunnen de spelers dan ook als compliment opvatten’, aldus Zuidema.

Corenos was het grootste deel van de eerste helft, net als in de voorgaande twee weken, heer en meester op het veld tegen de fysiek sterke Garmerwolders. De gasten wisten zich heel wat kansen te scheppen, maar waren in de afwerking niet scherp genoeg. Het moeilijk tot scoren kunnen komen brak de Roodschoulsters bijna op. Halverwege het duel stond er namelijk een 1-0 ruststand op het bord in het voordeel van GEO.

‘Er was absoluut niks aan de hand. Ik was er van overtuigd dat we de achterstand in de tweede helft weg zouden werken’, zegt Zuidema die zichzelf noodgedwongen op het middenveld had geposteerd. Ook in het tweede bedrijf bleef Corenos mogelijkheden morsen en wist GEO de marge vanuit het niets te verdubbelen: 2-0.

De gasten moesten toen wel meer risico’s nemen.  Zuidema schoof op naar de spits en na 74 minuten spelen was het dan eindelijk raak. De bal werd na een overtreding op de stip gelegd en onberispelijk ingeschoten door Aalderd Duinkerken: 1-2. Nauwelijks een paar minuten later kopte Erik Zuidema op fraaie wijze de gelijkmaker binnen na een prima aanvanl en dito voorzet van Jaap van Dijken.

GEO kwam er amper nog aan te pas en Corenos rook bloed. Men wilde meer dan een punt en dat zou ook gebeuren.  Het was namelijk Roel Munting die voor 2-3 wist te zorgen en de treffer vervolgens op geheel eigen wijze vierde. ‘We hadden daarna verder weg kunnen en moeten lopen, maar ik ben niet ontevreden. Deze zit in de knip en geeft zelfvertrouwen voor het vervolg van de competitie’, vindt Zuidema.

* GEO – Corenos 2-3 (1-0). 1-0; 2-0; Aalderd Duinkerken 2-1 (strafschop); Erik Zuidema 2-2; Roel Munting 2-3.

No Replies to "Knap herstel Corenos bij GEO"