PKC ’83 straft fouten Omlandia af

OmlandiaPKC83 
Dennis Loer schermt de bal af voor de in zijn rug springende PKC-er (foto: Ursula Sennema).

Omlandia heeft zaterdag het loodje gelegd (1-4) in het thuisduel tegen PKC ’83. Vorig jaar kruisten beide ploegen voor het eerst sinds lange tijd weer de degens, maar in zowel Hoogkerk (2-2) als Ten Boer (3-3) bleef de strijd onbeslist. Wel was één Omlandiaan in beide duels de absolute uitblinker. Jeroen Haan zorgde namelijk in beide duels voor alle goals van Ten Boerster makelij. Hij was ook nu de enige die voor de blauwwitten scoorde. 

Het trio Erdin Yeni, Michel Boonstra en Kassim Bizimana was vorig seizoen goed voor 36 van de 63 gemaakte competitiegoals bij PKC  ’83, maar laatstgenoemde speelt inmiddels niet meer op De Kring. Hij verdedigt nu de kleuren van competitiegenoot Viboa. Yeni en Boonstra deden in de eerste competitieduels met respectievelijk één en twee goals alweer van zich spreken .

Om dit seizoen toch verzekerd te zijn van goals wist PKC ’83 onder meer Nathi Casimir (GVAV Rapiditas) en Wesley Klunder (Velocitas 1897) aan te trekken. Zij werden vorig seizoen allebei nog topscorer bij hun ploeg, maar zagen er meer heil in om hun carrière aan de Peizerweg te vervolgen.

Omlandia-trainer Robbie Wentink was zich voor de aftrap terdege goed bewust van de kwaliteiten van de ploeg van Bennie de Jong, maar wilde toch vooral naar zijn eigen keurkorps kijken:  ‘Iedere wedstrijd heb je weer kans om te winnen, dus ook tegen PKC ’83. We weten wat we goed kunnen en we kennen de tegenstander redelijk goed. Om goed voor de dag te komen zal iedere speler weer goed voorbereid moeten zijn. Afgelopen week hebben we gewerkt aan verschillende details. We zullen net als tegen Oranje Nassau weer veel lef moeten tonen tijdens het aanvallen en één gedachte hebben bij het verdedigen.

Hoe anders pakte de werkelijkheid uit. Na elf minuten spelen keek de thuisclub al tegen een 0-2 achterstand aan door goals van Ifeay Gorissen.  Jeroen Haan deed met een benutte penalty nog wel iets terug. PKC ’83 mocht van geluk spreken dat de maker van de overtreding niet van het veld werd gestuurd maar slechts geel kreeg voor het onderuit halen van een doorgebroken speler. Veel plezier beleefde Omlandia niet aan de treffer, want nog voor het rustsignaal had geklonken stond het 1-3 door een treffer van Danny Harms.

Na de  thee kreeg Haan vanaf elf meter nog een kans om raak te schieten, maar mikte op de paal. Niet veel later lag de 1-4 van Erdin Yeni tegen het nylon. Gelet op het spel van Omlandia kan alleen maar geconstateerd worden dat de Ten Boersters de tegengoals wel erg simpel weggaven. Het laatste half uur viel er niet veel meer te beleven op het sportpark aan de Sportlaan. Omlandia was geknakt en de bezoekers vonden het verder wel prima.

* Omlandia – PKC ’83 1-4 (1-3). Ifeay Gorissen 0-1; Ifeay Gorissen 0-2; Jeroen Haan 1-2 (strafschop); Danny Harms 1-3; Erdin Yeni 1-4.

No Replies to "PKC '83 straft fouten Omlandia af"