NEC Delfzijl 3 ruim langs Knickerbockers

Op het sportpark Uitwierde in Delfzijl was het zaterdag een drukte van belang. De grote parkeerplaats stond halverwege de morgen aardig vol met auto’s. Maar ja, wat wil je ook als er in totaal twintig thuiswedstrijden, verspreid over de hele dag, gespeeld moeten worden. Alle vier de speelvelden waren dan ook in gebruik. Speelde het vlaggenschip op het hoofdveld tegen De Fivel, het derde elftal van de Havenkanter fusieclub kreeg op een van de andere velden met The Knickerbockers te maken. De thuisclub won met maar liefst 7-1. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van verdediger Niek van Eerden met een, zoals het zich nu laat aanzien, een ernstige enkelblessure.

De gastheren kwamen al na acht minuten op voorsprong. Nalio Clemensia, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, omspeelde ter hoogte van het strafschopgebied twee tegenstanders en haalde verwoestend uit. De keeper van de Stadjers kon de bal niet klemvast houden en goaltjesdief Didier Stoppels was er als de kippen bij om het net voor de eerste keer te laten trillen: 1-0.

NEC Delfzijl was duidelijk de bovenliggende partij. De contouren van het elftal worden steeds zichtbaarder en trainer-coach Kees Mulder kon het zich zelfs veroorloven om Sigmar Clemensia, Robin Sybesma en Bas Boersema, vorige week nog twee keer doeltreffend, naast zich op de wisselbank te plaatsen. Voorwaar een echte luxe. Ivar Boerma, vorige week nog in de basis, moest een treetje lager spelen. Daarentegen ging Robert Zuidema naar het tweede elftal.

Het duurde tot de 27e minuut alvorens de Delfzijlsters weer echt gevaarlijk werden. Een fantastische dieptepass van een meter of dertig kwam van de voet van Niels Boersema en werd op de sprintende rechterspits Dino Cardoso Silva geplaatst. Hij probeerde de keeper van de gasten met een lob te verschalken. Het leer verdween echter net naast het doel. Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Tijdens de thee werden Mats Marree en Edwin Bos gewisseld. Voor het kwamen Robin Sybesma en Bas Boersema binnen de lijnen. NEC kwam goed uit de kleedkamer, want Didier Stoppels maakte zijn tweede en verdubbelde de marge: 2-0. Hij speelde zich fantastisch vrij op rand strafschopgebied en schoot beheerst binnen. Voorafgaande aan de wedstrijd kwam de van het tweede overgehevelde Stoppels met de opmerking dat hij, wanneer hij vier keer zou scoren, hij komend weekend in het vierde zou spelen. Stoppels had al een glaszuivere hattrick op zak bij het tweede elftal dat tegen Aduard 2 had gespeeld, maar moest zaterdag toch in het derde elftal spelen.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Sigmar Clemensia in het veld voor Dino Cardoso Silva. Een goede wissel volgens sommige toeschouwers want nog maar koud in het veld joeg Clemensia de bal in de kruising: 3-0. NEC begon steeds beter te combineren. Een prachtige aanval over links via Steven Moes en Nalio Clemensia eindigde bij Didier Stoppels die de 4-0 liet aantekenen. Nog was de koek niet op, want na driekwart wedstrijd scoorde Stoppels zijn vierde van de middag. Hij werd door Sigmar Clemensia de diepte ingestuurd, kapte de bal met zijn rechtervoet naar binnen en schoot het speeltuig beheerst langs de keeper 5-0. Een paar minuten later was het Sander Verburg die aan de linkerkant mee opkwam, goed werd aangespeeld maar ook zijn lobje ging net naast.

The Knickerbockers bleef voetballen en wilde ondanks de ruime achterstand zelf ook scoren. Dat gebeurde, al was het wel in het eigen doel. Invaller Robin Sybesma stuurde Bas Boersema aan de rechterkant weg en de voorzet van Boersema werd door een verdediger tegen het nylon gewerk. 6-0. Met nog zo’n tien minuten te spelen scoorden de studenten toch tegen. Een gruwelijk misverstand tussen keeper Erik Roels en de jarige verdediger Jeroen van der Speld werd genadeloos afgestraft: 6-1. NEC had hiervoor al heel wat mogelijkheden laten liggen om de score in dubbele cijfers te laten veranderen. Als men de combinaties wat minder ver had doorgevoerd en eerder op het doel van de gasten had geschoten, was er zeker meer gescoord.

Het slotakkoord was voor linkerverdediger Sander Verburg. Een minuut of acht voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Poort was het Nalio Clemensia die met een hakbal Verburg vrij voor de keeper, De Delfzijlster plaatste de bal keurig in de verre hoek: 7-1.

NEC Delfzijl wilde meer, totdat verdediger Niek van Eerden zich blesseerde. Het had geen zin om nog verder te voetballen en in overleg met beide ploegen en scheidsrechter Poort werd er een 7-1 eindstand op het wedstrijdformulier vermeld. Op basis van het doelsaldo staan de Havenkanters verdienstelijk op de tweede plaats achter koploper SV Bedum. Gedeeld tweede op de ranglijst staat ook de tegenstander van zaterdag en dat is Lycurgus 4, de ploeg van oud EemsBoys-speler Maarten Koekkoek. Dat wordt waarschijnlijk een leuk weerzien met hopelijk wederom een goed resultaat voor NEC Delfzijl. De aftrap van het duel in Groningen is half drie. Ook het tweede elftal van NEC Delfzijl speelt dan in de stad en wel tegen Lycurgus 3. Die confrontatie begint om half één.

* NEC Delfzijl 3 – The Knickerbockers 7-1 (1-0). Didier Stoppels 1-0; Didier Stoppels 2-0; Sigmar Clemensia 3-0; Didier Stoppels 4-0; Didier Stoppels 5-0; 6-0 (e.d); 6-1; Sander Verburg 7-1.

No Replies to "NEC Delfzijl 3 ruim langs Knickerbockers"