Winst en verlies voor Klimaatgroep Stars

Voor de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum waren er zaterdag wisselende resultaten. Het vlaggenschip en de reserves wisten hun duels vrij eenvoudig te winnen. Voor de dames gold een heel ander verhaal. Zij gingen kansloos onderuit.

Klimaatgroep°Stars is zaterdag geen moment in de problemen gekomen tijdens de tweede competitieronde van de landelijke eerste divisie. In het eigen honk aan de Coendersweg in Middelstum werd Tafeltennis Zwolle met 9-1 aan de kant gezet. De mannen uit Middelstum kwamen wel wat stroef uit de startblokken. Teun Bosveld, die vorige week tegen Disnierats uit Hoorn op de reservebank moest plaatsnemen, mocht nu zijn opwachting maken in het keurkorps van coach Gert Stulp.

Bosveld dolf direct het onderspit in de eerste partij van de avond tegen routinier Remco Diele. Een gladde 3-0 nederlaag was het resultaat. Na dit misstapje werd door Klimaatgroep Stars orde op zaken gesteld en kreeg alleen Henk Jan Wils het in de vijfde partij nog lastig. Het was weer Diele die tegengas bood. In de allesbeslissende vijfde game had Wils op matchpoint het geluk van de wereld door de bal op de kant van de tafel te serveren waardoor Diele bij voorbaat kansloos was (16-14).

Colin Rengers KGS1Colin Rengers het grote talent van Klimaatgroep Stars bleef net als vorige week ongeslagen en heeft nu al zijn zes individueel gespeelde partijen gewonnen. Komend weekeinde volgt de vuurproef als de Middelstummers in Veenendaal tegen SKF aantreden. De Veenendalers zijn kampioenskandidaat met voormalig Nederlands kampioen Henk van Spanje in de gelederen. Dan zullen de Middelstummers uit een ander vaatje moeten tappen om de koppositie in de eerste divisie te verdedigen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 oktober tegen  Scylla (Leiden). Het duel begint om 18.00 uur.

Bahram Gerami KGS2Naast de uitstekende prestaties van het vlaggenschip van Klimaatgroep Stars  doen ook de reserves het ronduit goed. Het tweede team boekte zaterdag een meer dan verdienstelijke 8-2 overwinning op opponent Tempo Team uit Amsterdam. Thomas Kuijer en Jan Thews, de Luxemburger in dienst van de Middelstummers, boekten allebei een puntgave hattrick. Bahram Gerami, oud-speler van de Middelstummers, is terug op het oude nest en wist bij zijn comeback twee uitstekende overwinningen aan het eindresultaat toe te voegen waardoor Klimaatgroep Stars 2  de koppositie in de landelijke derde divisie heeft gepakt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Blauw Wit uit Almelo en wordt eveneens op 4 oktober afgewerkt. Ook die confrontatie begint om zes uur.

Yvette Gombert dames KGSDe dames gaan een lastig seizoen tegemoet. De tegenstand in de tweede landelijke divisie is te groot.  In Middelstum werd dat tegen Hilversum al snel duidelijk, al lukte het Linda van der Veen bijna om van Angelique van den Bosch te winnen. Uiteindelijk moest ze in de verlenging van de beslissende vijfde game met 13-11 het hoofd buigen. Tegen Trias (Twello)  krijgt men op 4 oktober vanaf zes uur een nieuwe kans om een goed resultaat neer te zetten (foto’s: © Ivo Lint, TTV Midstars).

No Replies to "Winst en verlies voor Klimaatgroep Stars"