Terpstra en Langeveld naar Lauwersoog

nikkisebastiaan
Nikki Terpstra en de in het rood, wit en blauw gestoken Sebastiaan Langeveld zijn twee van de toppers die men zaterdag in het Lauwersmeergebied kan bewonderen.

Nikki Terpstra, winnaar van Parijs-Roubaix, en Nederlands kampioen Sebastiaan Langeveld zijn twee aansprekende namen die zaterdag aan de start staan van het Nederlands Club Kampioenschap in Lauwersoog. De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) tekent zaterdag voor de tiende keer voor het NCK van de Koninklijke Wielerunie KNWU. Het wordt een bijzondere jubileumeditie, want met een deelname van 191 teams en maar liefst 916 renners is er een stijging van zes procent van het aantal ingeschreven ploegen gerealiseerd.

Niet alleen kwantitatief, ook kwalitatief heeft de organisatie niets te klagen over de editie van dit jaar. Men kan namelijk maar liefst twaalf profs aan het vertrek verwachten. Zij grijpen de kans aan om één dag in het jaar in het shirt van hun eigen vereniging aan te treden. Onder hen zijn Nederlands kampioen Sebastian Langeveld en ook Niki Terpstra, de winnaar van Parijs-Roubaix. Verder zijn Martijn Keizer, Ramon Sinkeldam, Jens Mouris, Dennis van Winden, Pim Ligthart, Tom Stamsnijder, Koen de Kort, Daan Oliver, Bert-Jan Lindeman en Dylan van Baarle van de partij.

Het parcours is ongewijzigd, wel is met camping Lauwersoog een nieuwe startlocatie gevonden met meer ambiance voor sporters en toeschouwers. Ook dit jaar doen er jeugdploegen mee, 34 in totaal. Bij de C-categorie (vrouwen) zijn er 34 inschrijvingen, bij de B-categorie (junioren/nieuwelingen) 47 in de Categorie (profs, beloften en amateurs) 76.

Het NCK is een uniek wielerevenement in Nederland. De beroepswielrenners rijden een dag per jaar in het clubshirt waarin ze als jeugdrenner groot zijn geworden.

De renners in de A-categorie worden in Lauwersoog weggeschoten en rijden dan richting Kruisweg, Kleine Huisjes en Molenrij. Vanaf dat punt vervolgt men de weg naar Wehe-Den Hoorn om aansluitend af te buigen naar Leens. Via Ulrum, Zoutkamp rijdt men in de richting van de Marneweg (N361). Daar aan gekomen volgt men de parallelweg en gaat het vol gas naar de Strandweg waar ter hoogte van restaurant Het Booze Wijf de finishlijn ligt.

Het parcours voor de B/C-categorie is iets korter. Zij laten Wehe-Den Hoorn en Leens liggen en rijden via Kruisweg in de richting van Ulrum, Vierhuizen en Zoutkamp. De jeugd rijdt vanaf de start in Lauwersoog over de Kustweg naar Kruisweg en keert vanaf daar terug naar het startpunt.

Wielerverenigng De Jonge Renner pakte vorig jaar de eerste plaats in de A-categorie. Een treetje lager ging de hoofdprijs naar UWTC De Volharding uit Utrecht en in de C-categorie was de hoofdprijs voor wielervereniging Noord-Holland uit Alkmaar. Bij de jeugd was RWC Ahoy uit Rotterdam de rapste.

logonck

 

No Replies to "Terpstra en Langeveld naar Lauwersoog"