Corenos verliest van Mamio

corenosmamio
Anne-Jan ten Harkel botst met een speler van Mamio (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Corenos heeft op het eigen sportpark in Roodeschool een 1-4 nederlaag geleden in het duel met Mamio. Het team van coach Erik Zuidema speelde de eerste vijfentwintig minuten prima voetbal,  kon goed meekomen en was bij vlagen zelfs de  bovenliggende partij. Dat werd echter niet in klinkende munt omgezet.

Zoals gezegd begon Corenos goed. Na een kwart wedstrijd ging Anne Jan ten Harkel alleen op de keeper van Mamio af en werd net binnen het strafschopgebied neergelegd. Een typisch geval van rood en een strafschop. Tot verbijstering van alles dat Corenos een warm hart toedroeg, bleef het bij geel en een vrije trap. Aalderd Duinkerken schoot hem evenwel feilloos binnen: 1-0.

Hierna was de wedstrijd in evenwicht. Mamio was  fysiek en technisch sterker, maar de thuisclub wist dat als collectief  goed op te vangen. Door een persoonlijke fout stond het plotseling 1-1 en hierna kantelde het duel. Mamio werd nog sterker  en door een tweede persoonlijke  fout kwamen de gasten op 1-2. Op slag van rust had Lars Baar er  2-2  van kunnen maken, maar miste oog in oog met de  keeper.

In de tweede helft begon Corenos opnieuw goed. Anne Jan ten Harkel had de 2-2 moeten maken, maar schoot net naast. Ook miste Erik Zuidema een grote kans op de gelijkmaker. Mamio was daarna de beter voetballende ploeg. Met een aantal goede voetballers in hun gelederen creëerden ze meerdere kansen. Het werd uit één van die kansen 1-3. Daarna kreeg de thuisclub nog een paar kansjes op 2-3, maar ze gaven daarbij zoveel ruimte weg dat het voor Mamio makkelijk profiteren was: 1-4.

Zuidema: ‘De nederlaag was wel terecht, maar had anders kunnen zijn wanneer we de eerste helft het beter hadden uitgespeeld. Meer zorgen zijn er over Jaap van Dijken en Elwin Wezeman. Van Dijken heeft een enkelblessure opgelopen en Wezeman kreeg een knie tegen zijn hoofd. Zaterdag is er de belangrijke wedstrijd bij GVAV Rapiditas. Daar moet gewonnen worden.’

* Corenos – Mamio 1-4 (1-2). Aalderd Duinkerken 1-0; Luciano Amelo  1-1; Luciano Amelo 1-2; Luciano Amelo 1-3; Karim Laveb 1-4.

No Replies to "Corenos verliest van Mamio"