Poolster glipt langs Westerlee

Poolster heeft ook de derde competitiewedstrijd van dit nog prille seizoen in winst weten om te zetten. Eenvoudig ging het niet voor het team van trainer Jeroen de Munck in de uitwedstrijd tegen Westerlee, maar uiteindelijk kon men Kevin Bijlsma tot man van de wedstrijd uitroepen. Hij was de enige die in negentig minuten voetbal het doel had weten te doorboren: 0-1. 

Poolster begon beter aan het duel dan de gastheren, die er hoegenaamd niets van bakten. Na een kwartier spelen kreeg Johan de Groot de kans om de score te openen. Zijn schuiver werd door goalie Wilfred Meulenbelt gekeerd. Westerlee kwam pas na een kwart wedstrijd wat beter in het spel. Jan Nomden droomde al van een goal maar zag zijn inzet door doelman Kees Dijkman weggemept worden. Maik van Delft wist de sluitpost in de rebound evenmin te verschalken. Adam Komza was de volgende die het probeerde, maar net als Nomden en Derk-Jan Louwes kwam ook hij niet tot scoren.

Aan de andere kant was Kevin Bijlsma dicht bij de openingstreffer. Hij zag het speeltuig echter over de deklat scheren. Goed voorbereidend werk van Danny Wiersum liet hij vervolgens ook na te verzilveren. Tussendoor waren Nomden en Van Delft nog dreigend, maar voor de rust werd er niet gescoord.

na de doelwisseling beet Westerlee veel feller van zich af. Maik van Delft vond Dijkman op zijn pad en Simon van der Vinne kopte naast. Aan de andere kant was het na driekwart wedstrijd wel raak. Poolster. Robin Uilhoorn liet een steekbal van zijn voet vertrekken die Kevin Bijlsma bereikte. Bijlsma kapte zijn directe tegenstander uit en schoof hem vervolgens in de korte hoek: 0-1.

Jan Willem Evers had een punt veilig kunnen stellen voor de gastheren. Op aangeven van Nomden liet hij de bal te ver van zijn voet liet springen en bood Dijkman de kans om de angel uit de aanval te halen.. Bijlsma had zijn voetbaldag in de slotfase nog meer glans kunnen geven maar liet na om de 0-2 binnen te lepelen.

Trainer Jeroen de Munck vond Poolster de eerste twintig minuten qua voetbal beter. ‘Daarna kregen we het moeilijker en was Westerlee de bovenliggende partij doordat ze veel duels wonnen en wij moeilijk uit het fysieke konden blijven.’

* Westerlee – Poolster 0-1 (0-0). Kevin Bijlsma 0-1

 

No Replies to "Poolster glipt langs Westerlee"