Stedum wint knotsgek duel van ZEC

zecstedum
ZEC-er Ronny Bakker nadert het Stedumer strafschopgebied. Hij moet nog wel langs Ferdi de Jonge zien te komen. Op de achtergrond kijken (vanaf links) Tiemen Dijk, Kevin de Jong, Geert van Tamelen en Jaap Dijkema belangstellend toe (foto: Menne Tillema).

Ze zullen zich in Zandeweer wel even een paar keer in de ogen hebben gewreven toen de kruitdampen waren opgetrokken. Thuisclub ZEC leek tegen een ongenadig pak slaag aan te lopen toen het op een gegeven moment met 1-6 achter stond. De gastheren wisten zich, onder aanvoering van Ronny Bakker, echter op te richten en het bezoekende Stedum zowaar nog op de pijnbank te leggen. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, kon men bij de gasten opgelucht ademen. Verder dan 5-6 wist ZEC in het knotsgekke duel niet te komen.

‘En daar hadden we alle geluk van de wereld mee’, vertelt Stedum-coach Leendert Nieborg. ‘Ze kregen nog een paar vrije trappen die er ook wel in hadden gekund. Mij hoor je echter niet klagen’, aldus de oefenmeester. Hij zag zijn team vooral het eerste uur goed spelen. Jacco Santing opende het doelpuntenfestival, waarna Ronny Bakker voor de gelijkmaker wist te tekenen: 1-1. ‘Dat is gewoon een ontzettend slimme voetballer met een neusje voor de goal. Hij weet waar hij moet lopen en de ballen moet laten vallen om anderen te laten scoren’, vindt Nieborg.

ZEC wist geen voordeel uit de gelijkmakende treffer te halen. men verloor teveel duels en werd in sommige fases volledig overlopen. Tiemen Dijk zette de geelzwarten andermaal op voorsprong (1-2) en toen Jacco Santing voor 1-3 had gezorgd trokken er donkere wolken over de hoofden van de groenwitten. Met treffers van Diederik Dijk en Yannick van den Berg werd de ruststand op 1-5 bepaald en leek er geen sprake meer van een wedstrijd.

Die indruk werd nog eens verstevigd toen Robbert Slager de eerste was die het net vond en Stedum op 1-6 schoot. Merkwaardig genoeg leek ZEC toen pas wakker geschud. De duels werden wat vinniger, er kwam meer beleving en de thuisclub bleek wel degelijk in staat om het de geelzwarten lastig te maken. Stedum dacht de buit al binnen te hebben, verslapte en kreeg daar al snel spijt van. Kjell Posthumus zorgde met twee doelpunten voor 3-6 en met nog iets meer dan een kwart wedstrijd prikte Klaas ten Hove de bal vanaf elf meter achter doelman Wesley de Waal: 4-6. Niet veel later moest hij met zijn tweede geel van het veld en leek de inhaalrace gestuit.

Daar bleek echter geen sprake van te zijn. Richard Knol zorgde na een vrije trap voor 5-6 en had niet veel later zelfs de gelijkmaker op de schoen liggen maar zag de bal via de vingers van De Waal naast het doel vliegen. ‘We hadden het nooit zo ver moeten laten komen. Daar was helemaal geen reden voor, maar het was wel even billen knijpen’, zegt Nieborg.

* ZEC – Stedum 5-6 (1-5). Jacco Santing 0-1; Ronny Bakker 1-1; Tiemen Dijk 1-2; Jacco Santing 1-3; Diederik Dijk 1-4; Yannick van den Berg 1-5; Robbert Slager 1-6; Kjell Posthumus 2-6; Kjell Posthumus 3-6; Klaas ten Hove (strafschop) 4-6; Richard Knol 5-6.

No Replies to "Stedum wint knotsgek duel van ZEC"