SV TEO straft slordig WVV af

svteowvv
Ten Poster Bas van der Hoek (links) duelleert met een WVV-er. Zijn teamgenoot Devin van Wijngeerden lijkt hem assistentie te willen verlenen.

SV TEO heeft zaterdagmiddag op eigen veld laten zien wat het kan betekenen als je beter speelt, maar verzuimt te scoren. Dan wil je nog wel eens de ouderwetse kous op de kop krijgen. Het overkwam het Winschoter WVV. De gasten kregen de betere kansen, maar weigerden deze te benutten en gingen uiteindelijk met 5-2 de bietenbrug op.

Er van uitgaande dat Harkstede en Wagenborger Boys geen fout zouden maken, was het voor gastheer SV TEO en WVV zaak om ook te scoren. Beide ploegen moeten vooralsnog tot de achtervolgers worden gerekend. het zag er voor de Ten Posters aanvankelijk allesbehalve goed uit. Binnen een tijdsbestek van twee minuten lag de bal al achter doelman Robert Majoor. het leer wilde na een klutssituatie maar niet weg en uiteindelijk was het vissen geblazen voor het team van trainer Jan Afman: 0-1. De blauwwitten schrokken enigszins en mochten in de fase daarna blij zijn dat WVV naliet om de voorsprong uit te bouwen.

Er was ongeveer een kwart wedstrijd gespeeld toen er wat meer evenwicht in het duel kwam en SV TEO ook wat meer naar voren wist te spelen. na een half uur viel zowaar de gelijkmaker door toedoen van Halbe van der Veen: 1-1. Vlak voor rust was de ietwat onrustige beginfase helemaal vergeten toen van der Veen op aangeven van Emiel Kruger voor een 2-1 ruststand wist te zorgen.

WVV drong na de thee sterk aan en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Ook nu bleek men niet in staat om goalie Majoor het nakijken te geven of strandden doelpogingen in schoonheid. SV TEO was wat dat betreft een stuk effectiever. Aart Reitsema wist het voorbereidende werk van Emiel Kruger op de juiste waarde te taxeren en prikte de 3-1 binnen.

En toen was het tijd voor wat coaches een gouden wissel plegen te noemen. Jeroen Eissens heeft niet veel mogelijkheden om met zijn Ten Poster sportvrienden te trainen en neemt wekelijks genoegen met een invalbeurt. Deze zal hij zich nog wel enige tijd heugen. In het veld gekomen voor Jeroen Coster knalde hij het leer binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee keer achter de sluitpost van de Winschoters en zette SV TEO daarmee op 5-1.  Uite een strafschop mochten de gasten nog iets terug doen, maar verder lieten de spelers van Afman het niet komen.

De zege betekende een leuke opsteker met de derby tegen Stedum in het verschiet. De beide verenigingen hebben de jeugdafdeling laten samensmelten in de SJO STEO, maar of dat ook betekent dat men zaterdag met een gelijkspel genoegen zal nemen? Dat wagen we te betwijfelen…

* SV TEO – WVV 5-2 (2-1). 0-1; Halbe van der Veen 1-1; Halbe van der Veen 2-1; Aart Reitsema 3-1; Jeroen Eissens 4-1; Jeroen Eissens 5-1; (strafschop) 5-2.

No Replies to "SV TEO straft slordig WVV af"