Wagenborger Boys blijft ongeslagen

holwierdewagboys
Holwierder Peter Bouwsema probeert met een omhaal tot succes te komen. De Wagenborgers (vanaf links) Roy Poker, Bert Nijdam, Wesley Sannes (3), Martijn Meijer (7), Fokko Jan Sebens en Joetjen Mulder behoren tot de toeschouwers.

Holwierde heeft zaterdag twee gezichten laten zien. Het team van trainer Eddy Tuik nam tegen het nog ongeslagen Wagenborger Boys brutaal een 2-0 en 3-2 voorsprong, maar liet het daarna helemaal afweten. Na het wegvallen van twee dragende krachten plofte het team als een kaartenhuis ineen en moest het uiteindelijk met een 3-5 nederlaag genoegen nemen.

Wagenborger Boys had wat te verdedigen op sportpark Katmis. Het team van trainer Erik Hiemstra voelt de hete adem van Harkstede in de nek als het er op aankomt de leidende positie in de vijfde klasse E te pakken. Er was de gasten dus alles aan gelegen om met drie punten op zak huiswaarts te keren.

Daar leek het aanvankelijk niet op Thijs Stoppels was er met twee treffers verantwoordelijk voor dat de gastheren op een verrassende 2-0 voorsprong kwamen te staan. Er was volgens insiders op dat moment geen vuiltje aan de lucht. De Katmisbewoners leken niet met de weelde overweg te kunnen . Wim Visser en Wietse Smit zorgden er voor dat de stand er halverwege heel anders uitzag: 2-2.

Na de doelwisseling leek Holwierde zich nog een keer naar een hoger niveau op te kunnen tillen toen Peter Bouwsema de thuisclub andermaal op voorsprong schoot: 3-2. Beide doelpuntenmakers moesten het speelveld na driekwart noodgedwongen verlaten en dat betekende een flinke aderlating voor de smalle selectie van Tuik. Het gemis kon niet worden opgevangen en een veel beter spelend Wagenborger Boys profiteerde volop. Roy Poker was de maker van de 3-3 en vervolgens voegde Wietse Smit nog twee treffers aan het totaal toe. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 3-5.

Voor Wagenborger Boys ziet het seizoen er tot nu toe florissant uit. Men staat, al is het dan gedeeld met het eveneens winnende Harkstede, aan de leiding met tien punten uit vier duels en een doelsaldo van zeventien voor en zes treffers tegen.  Holwierde is op de vijfde plaats terug te vinden met zeven punten uit vier duels.

No Replies to "Wagenborger Boys blijft ongeslagen"