Nipte zege voor Siddeburen

sideburenhunsingo
Rick Schutter (5) probeert de bal onder controle te krijgen. Hij weet zich gadegeslagen door de Winsumers Erwin Venema Rowan Kostwinder en Ragaz Anwar en zijn clubgenoten Bas Bulthuis en Ferdinand Prins.

Derdeklasser Siddeburen is dankzij een 2-1 overwinning op het Winsumer Hunsingo naar de tweede plaats op de ranglijst geklommen. ‘We mogen niet klagen. Het enige verwijt dat we onszelf moeten maken is dat we dit duel niet met ruimere cijfers hebben gewonnen. Hunsingo is tot nu toe de slechtste ploeg geweest tegen wie we hebben gespeeld’, vertelde trainer Roland Beuvink na afloop.

De roodwitten kregen in een vroeg stadium van de wedstrijd al kansen om de ontmoeting in het slot te gooien en voor een rustgevend wedstrijdverloop te zorgen. Die mogelijkheden werden echter slecht uitgespeeld en dus mochten de Winsumers blijven hopen. In de 24e minuut was het echter wel raak. Na een goed lopende aanval over links en een dito voorzet was het Ruben van der Ploeg die de gastheren op voorsprong wist te zetten: 1-0.

Ook daarna liet Siddeburen de kans liggen om zichzelf in een zetel te plaatsen. Tot wanhoop van de eigen bank en de supporters langs de lijn. Onder het motto ‘hoe lang wil je er over doen om duidelijkheid te scheppen’ duurde het maar liefst tot de 82e minuut alvorens er iets van opluchting zichtbaar werd bij de thuisclub Egbert Bosma verdubbelde de marge (2-0) en leek de meer dan verdiende overwinning veilig te hebben gesteld. ‘We hebben het ons veel te moeilijk gemaakt’, vindt Beuvink.

Hunsingo probeerde het nog wel, schoot uit een vrije trap op de paal en wist twee minuten voor het laatste fluitsignaal toch nog tot 2-1 terug te komen. De tijd was daarna te kort om nog voor een kleine stunt te zorgen. Oefenmeester Henry kramer van Hunsingo is het niet eens met de lezing van Beuvink. ‘In de eerste helft konden ze zeker met 4-0 voor staan maar in de tweede helft waren wij beter en verdienden we een gelijkspel. In plaats van de gelijkmaker wordt het dan 2-0 en dat is jammer. Uiteindelijk maakte we de 2-1 inderdaad te laat gemaakt, maar kregen zeker nog kansen op 2-2. Die goal wilde helaas niet vallen. We misten zeven man, dus de prestatie was van onze kant zeker niet slecht.’

Met de zege op zak gaan de Siddebuursters in ieder geval met een goed gevoel de feestweek in. Hopelijk kennen ze hun verantwoordelijkheid en staan ze zondag weer fris in de wei als HSC de tegenstander is.

* Siddeburen – Hunsingo 2-1 (1-0). Ruben van der Ploeg 1-0; Egbert Bosma 2-0; Erwin Venema 2-1.

No Replies to "Nipte zege voor Siddeburen"