TTV Detac pakt winst in Groningen

De beide teams van tafeltennisvereniging Detac uit Delfzijl moesten vrijdag op bezoek bij GTTC Groningen voor de derde ronde in de competitie. Detac 1 en 2 moesten respectievelijk tegen het 5e en 6e team van de Stadjers en kwamen beiden met een overwinning uit de strijd tevoorschijn.

TTV Detac 1 moest punten halen in deze confrontatie om de achterstand op WTTC uit Winschoten niet onoverbrugbaar groot te laten worden. Leen Smith kon echter wederom niet meedoen wegens zijn blessure. Desalniettemin moesten de Delfzijlsters ook zonder Smith in staat zijn om GTTC 5 te verslaan.

Zoals gewoonlijk had kopman Herman Hamstra geen enkele moeite met zijn tegenstanders en won hij zijn drie partijen. Bert Pruis en Benny Kuiper stonden ook goed te spelen. De tegenstanders hadden namelijk geen antwoord op de prachtige topspinnen van Pruis en won, net als Hamstra, al zijn partijen. Kuiper had nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen, dus hij wilde eindelijk aan zijn teamgenoten laten zien dat hij het spelletje nog beheerst en dat deed hij. Hij won namelijk twee partijen, maar verloor van kopman Hans Muskee van GTTC. De dubbel werd door de heren Hamstra en Kuiper gewonnen waardoor de eindstand 1-9 werd. Door deze overwinning kruipt TTV Detac 1 dichterbij WTTC 1 in de strijd om de titel.

Stand 3e klasse
WTTC 1      3-23
Detac 1      3-17 
Beukema 2     3-15
DTTC ’78 3    3-14
Oldambt 4     3-11
GTTC Groningen 5 3-10

Doordat TTV Detac 2 een vijfmans team heeft, spelen ze elke wedstrijd met een andere formatie. Dit keer speelden Wouter Fokkens, Edo Ladage en Gerco de Jong. Fokkens had wat goed te maken na de zwakke partijen van vorige week tegen WTTC uit Winschoten en won zijn eerste twee wedstrijden redelijk eenvoudig. In de derde wedstrijd had hij het even moeilijk tegen een goed spelende Axel Jellema, maar door zijn solide spel won hij de wedstrijd in vier games.

Ladage moest er nog even inkomen en verloor zijn eerste wedstrijd. Hij herpakte zich echter en won de rest van zijn partijen. Vooral de tweede wedstrijd tegen Jellema was een thriller die uiteindelijk in de vijfde game in het voordeel van Ladage werd beslist: 11-13.

De Jong speelde voor het eerst dit seizoen mee. De laatste keer dat hij een balletje had geslagen was in juli. Het was dus even afwachten wat hij ging doen tegen GTTC. Ondanks zijn trainingsachterstand zat De Jong goed te spelen. Hij verloor de eerste twee partijen, hoewel hij de tweede eigenlijk had moeten pakken, maar door een conditieprobleem kon hij in de vijfde game niks inbrengen.

Ondanks zijn twee verliespartijen speelde De Jong in de derde partij goed en stabiel tafeltennis en won daardoor eenvoudig in drie games. De dubbel werd door Ladage en de Jong verloren waardoor de eindstand 4-6 werd in het voordeel van TTV Detac 2.

Stand 4e klasse
WTTC 3      3-24
GTTC Groningen 6 3-20
Detac 2      3-16
TTVG 1      3- 8
Oldambt 5     2- 7
Actief 2     2- 5

No Replies to "TTV Detac pakt winst in Groningen"