FVV-er Khan scherprechter bij WEO

Na de zevenklapper van vorige week tegen Froombosch moest het keurkorps van WEO zondag thuis aantreden tegen FVV uit Foxhol. De bezoekers hadden net als WEO drie punten gepakt in de vorige wedstrijd door met 3-0 van Blauw Geel ’15 te winnen. De voetbalmiddag liep iets anders dan de thuisclub voor ogen had. Na negentig minuten stond er namelijk een 2-3 nederlaag op het formulier vermeld. En drie keer was Sarwar Khan de scherprechter op het Woldendorper sportpark.

Nog voor de wedstrijd was begonnen moest trainer Marshall Pourier een verandering in de opstelling aanbrengen. Tijdens de warming-up had Teun Westerhuis een rugblessure opgelopen en moest door Erik Schokker worden vervangen. Hij kon niet lang van zijn basisplaats genieten, want enkele minuten na het eerste fluitsignaal raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en moest hij plaats maken voor Dylan Elzinga.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de Woldendorpers. Daniël Boekee kwam alleen voor de keeper, maar kreeg de bal niet voorbij de keeper. Hierna was het FVV dat controle overnam. Toen het duel een kwartier onderweg was mocht FVV aanleggen voor een strafschop nadat Patrick van der Mijle de bal op zijn arm had gekregen. De bal werd keurig binnen geschoten door Khan: 0-1. Na een half uur verdubbelde FVV de voorsprong toen een snelle counter goed werd uitgevoerd en dus ging WEO met een 0-2 achterstand de kleedkamer in. En ook nu was Khan de voltrekker van het vonnis geweest.

In de tweede helft kon FVV naar 0-3 uitlopen. De bal werd vanaf rechts voorgezet op Khan, die volgens grensrechter Jakob Wedda buitenspel stond. De scheidsrechter van dienst geloofde dit niet en kende het doelpunt toe. De al aanwezige pressie naar voren werd door WEO verhoogd om toch nog iets van de wedstrijd te maken. Het ontbrak echter te vaak aan de beslissende pass om dit tijdig te doen. Dit betekende overigens niet dat WEO niet op het scorebord kwam.

Met nog een kwartier te gaan gaf Daniël Boekee een voorzet op Martijn Groenhagen die de bal terug voor het doel kopte waar Wouter Slager de bal binnen tikte: 1-3. In de blessuretijd kwam WEO vervolgens ook nog op 2-3 toen wederom Wouter Slager scoorde. Erik Woldendorp ging neer in het strafschopgebied en dat resulteerde in een penalty die door Slager werd verzilverd. Hierna was er te weinig tijd voor de geelzwarten om de, overigens niet verdiende, gelijkmaker te scoren. Zondag mag WEO met de achtervolging op de grote groep koplopers beginnen. Dan wacht de uitwedstrijd in en tegen Tynaarlo.

* WEO – FVV 2-3 (0-2). Sarwar Khan 0-1; Sarwar Khan (strafschop) 0-2; Sarwar Khan 0-3; Wouter Slager 1-3; Wouter Slager (strafschop) 2-3.

No Replies to "FVV-er Khan scherprechter bij WEO"