Indikan Rukshan schiet ’t Zandt naar zege

amicitiatzandt
Arnold Venema haalt uit voor de 3-0., ondanks een poging van Stadjer Chris Trompert om dit te voorkomen. Drievoudig schutter Indikan Rukshan (rechts) is een van de aandachtige toeschouwers.
’t Zandt heeft zaterdag in eigen huis met 4-3 gewonnen van het derde van Amicitia VMC. Indikan Rukshan had het vizier op scherp staan in het duel met de Groningers en bombardeerde zichzelf met drie doelpunten en een assist tot belangrijkste man van de middag.

Bij ’t Zandt ontbrak doelman Rik Til. Daarvoor nam Teun Heuvel plaats onder het aluminium. De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd op het zanderige veld in ’t Zandt en kreeg al snel kansen om de openingstreffer te maken. Uiteindelijk was het Indikan Rukshan die vanaf  negentien meter de bal over de sluitpost van Amicitia in de kruising schoot: 1-0.

Enkele minuten  later was het weer Rukshan die het net vond en de voorsprong verdubbelde: 2-0. De gastheren bleven druk zetten op de Stadjers waardoor Arnold Burema mee kon stormen vanuit de verdediging en uit een voorzet vanaf links had moeten scoren. De Zandtster verdediger faalde echter. Even later wist Arnold Venema de voorsprong naar 3-0 te tillen. Een pass van Rukshan kwam goed aan bij Venema, die vervolgens genadeloos binnenschoot.

Na dit doelpunt liet ’t Zandt zich wat zakken waardoor de bezoekers meer vrijheid kregen om te voetballen. Sterker nog, ze wisten gelegenheidsdoelman voor de eerste keer te passeren: 3-1. De ploeg uit Groningen kreeg weer hoop op een goed resultaat en bleef druk op de Zandtster verdediging zetten. Uiteindelijk wisten de gasten de aansluitingstreffer te maken door uit een vrije bal het leer over Heuvel heen binnen te koppen. Rukshan produceerde vlak voor rust zijn derde doelpunt van de middag en maakte er 4-2 van.

Na de thee veranderde het spelbeeld en wisten beide ploegen geen vuist te maken. Amicitia maakte nog wel de 4-3. Meer als een speldenprik bleek dit niet te zijn. Toen scheidsrechter Marinus Verdonk uit Holwierde na negentig minuten  voor het einde had gefloten konden de gastheren de punten in de zak steken. Zaterdag speelt de ploeg van coach Marijn Teerling uit tegen het derde elftal van Middelstum.

* ‘t Zandt – Amicitia VMC 3  4-3 (4-2). Indikan Rukshan 1-0; Indikan Rukshan 2-0; Arnold Venema 3-0; Wouter Smit 3-1; Wouter Smit 3-2; Indikan Rukshan 4-2; Frank Meijer 4-3

No Replies to "Indikan Rukshan schiet ’t Zandt naar zege"