Winst en blessures voor Farmsum

farmsumtynaarlo
Dennis Boerma wordt door de doelman van Tynaarlo gestuit.

Farmsum heeft de ongeslagen status weten te behouden dankzij een 3-0 overwinning op Tynaarlo. De zege werd duur betaald, want Erwin Tjalma lag gisteravond enige tijd in het ziekenhuis vanwege een lelijke enkelblessure en Dennis Boerma liet zich na driekwart duel vervangen omdat hij een tik tegen de zijkant van de knie had gekregen. Het been veranderde binnen enkele uren van een roomblanke in een pimpelpaarse kleur.

‘Het was een stevig duel, maar niet overdreven hard’, vertelt trainer Douwe Maat van de Farmsumers. Zijn ploeg staat na vier wedstrijden een punt achter op een viertal koplopers en doet het tot nu toe vrij aardig. Zeker als men bedenkt dat de aanvalsleiders Denny Gorter en Herbert van Brugge niet meer van de partij zijn. De vervangers lijken echter klaar te staan en een van hen is de razendsnelle Jan Bisschop. ‘We hebben momenteel een jonge en gretige ploeg waar nog heel wat aan geschaafd moet worden maar het klopt,. ontevreden kunnen we niet zijn.’

Tevredenheid was er ook over het wedstrijdverloop. Tjalma zorgde voor de pauze dat de score werd opengebroken: 1-0. Hij kon nog enige tijd genieten van zijn goal, maar het einde van de wedstrijd zou hij niet meer meemaken. In een poging om een aanval te blokken kwam hij lelijk terecht. Zijn enkel vloog onder de voetvandaan en zwol meteen op. ‘We hebben hem gezwachteld en met ijs behandeld maar wel gezorgd dat hij meteen naar het ziekenhuis kon. Daar hebben ze niet veel meer gedaan dan hem in het gips zetten. Het is even afwachten hoe snel de zwelling zakt. Pas dan kan men bekijken wat de werkelijke schade is’, vertelt Maat. Wat Tjalma niet kon bevroeden was dat teammaatje Dennis Boerma ook moest afhaken. De tik op zijn knie werd hem na driekwart wedstrijd teveel. ‘Ik had een foto van de kwetsuur gemaakt. Dat been was gewoon zwart’, zegt hij.

In de 57e minuut van de wedstrijd kwam farmsum op 2-0. Keeper Daniël Venhuizen zag spits jan Bisschop wegsprinten en lepelde de bal ver naar voren. Bisschop pikte het speeltuig op, omzeilde twee verdedigers en schoot snoeihard raak. Niet veel later vond er een opmerkelijk voorval plaats. Na een pittig duel kreeg Tynaarlo een vrije trap toebedeeld van de onpartijdige. Blijkbaar was de getroffen speler daar niet tevreden mee. Zittend op de grond wilde hij verhaal halen bij de fluitist en overschreed daarbij nogal wat fatsoensnormen. De zondaar kreeg rood van de leidsman en een tas van zijn trainer om zichzelf te verzorgen. Daar had zijn trainer kennelijk geen zin meer in na de scheldkanonnade van zijn speler. Uiteindelijk tekende Robert de Vries voor de 3-0 eindstand.

 

No Replies to "Winst en blessures voor Farmsum"