Godlinze wint derby van De Fivel

godlinzedefivel
Elsin Yilmaz (10) scoorde de tweede treffer van de Godlinzers. Zijn teamgenoot Danny de Vries kijkt op de achtergrond toe hoe de doelpuntenmaker met de Riepsters Marco de Vries en Bas Huizing in de clinch ligt. Niels Ronde is nog net zichtbaar.

Godlinze heeft de burentwist tegen De Fivel in een 2-0 overwinning omgezet. De Riepsters stonden halverwege het duel met 1-0 achter door een treffer van Reinout Krajenbrink. Na de thee verdubbelde Yilmaz de marge. De zege van de groenzwarten was zondermeer verdiend. Het team van trainer Peter Ernst was voetballend beter dan de elf van coach Ronald Vermeulen.

Beide teams konden de punten wel gebruiken. In dit stadium van de competitie zitten de ploegen elkaar nog flink in de nek te hijgen. De ene week sta je bovenin en een verliespartij later kijk je ineens tegen de achterdeur aan. Godlinze werd geacht het beter voetballende elftal te hebben in de strijd met de buren uit Zeerijp. Dat bleek al vrij snel. Binnen twintig minuten lag de bal in het Riepster doel. De gastheren kregen een vrije trap te nemen die door Elsin Yilmaz werd ingeschoten. Het leer spatte tegen de lat. In de rebound was het Reinout Krajenbrink die snoeihard raak kopte: 1-0.

Voor de oranjehemden leek er nog geen man overboord. Ze hadden immers driekwart wedstrijd voor de boeg om de tegenslag weg te poetsen.  De gasten wisten echter weinig klaar te spelen. ‘We speelden voor ons doen gewoon slecht. Het viel me erg tegen wat we hebben laten zien. Eigenlijk hebben we voor de rust maar één mogelijkheid gehad en dat was een schot van Cees bij de Leij. Voor het overige was het niks.’

Vermeulen vindt dat zijn team vooral tegen zichzelf heeft lopen voetballen en te weinig van de eigen mogelijkheden is uitgegaan. ‘We hebben zoveel snelheid in de ploeg, daar hadden we in de omschakeling veel meer gebruik van moeten maken.’ Hij vond de thuisclub vrij fysiek spelen en was van mening dat zijn team zich daardoor had laten imponeren. Ernst deelt die mening niet: ‘Daar hebben we het team helemaal niet voor.Wij proberen alles voetballend op te lossen. natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar als je het mij vraagt is De Fivel qua fysieke kracht meer mans dan wij.’

Het beter spelende Godlinze liet zich niet van de wijs brengen en ging na de thee op zoek naar uitbreiding van de score. Die werd in de 69e minuut gevonden en opnieuw was er een hoofdrol voor Yilmaz weggelegd. De balverliefde Glinzer had al wat kansen laten liggen, maar was nu wel succesvol. ‘Eigenlijk ging hij te lang door en had de bal af moeten spelen, maar hij scoorde en dus hoor je mij er niet meer over’, aldus Ernst.

De 2-0 van de gastheren bleek de genadeslag te zijn voor De Fivel. Net voor de goal kreeg Marco de Vries nog een mogelijkheid iets terug te doen, maar ook hij kwam niet tot succes. De Fivel was verder niet bij machte om alsnog een vuist te maken en moest uiteindelijk genoegen nemen met het puntverlies. Uiteraard was Ernst in zijn nopjes met de overwinning. ‘De Fivel is een moeilijke ploeg om te bestrijden. We hebben dat goed opgepakt en ik ben dan ook van mening dat we terecht hebben gewonnen.’ Zijn collega Vermeulen kon daar niets aan toevoegen. ‘We hebben te weinig gebracht’, luidde zijn korte, maar kernachtige commentaar.

* Godlinze – De Fivel 2-0 (1-0). Reinout Krajenbrink 1-0; Elsin Yilmaz 2-0.

 

 

 

 

 

 

No Replies to "Godlinze wint derby van De Fivel"