Dames Memesa pakken tweede zege

Na een nederlaag in de competitie en een bijna stunt in de beker (2-3 verlies in een spannende wedstrijd tegen het een klasse hoger spelend Olympia) hebben de dames van Memesa zichzelf een goede dienst bewezen door de studentes van Veracles met 3-1 terug naar Groningen te sturen.

Memesa werd met de opdracht het veld ingestuurd veel serve druk te leveren op de libero van de tegenstander. In de warming up maakte de libero geen sterke indruk en leek het gevaar van de tegenstander vooral van de midden aanvalsters te moeten komen. Door de libero onder druk te zetten om daarmee te voorkomen dat het midden bediend kon worden dachten de coaches de sleutel tot succes te vinden.

Doordat de opdrachten zeer goed werden uitgevoerd werkte de uitgestippelde tactiek uitstekend en nam Memesa vanaf het begin het heft in handen. De eerste set werd dan ook een prooi voor de Damster dames: 25-18.

Ook in de tweede set ging Memesa voortvarend van start en nam een voorsprong. Halverwege de set slopen er echter een aantal foutjes in het spel waardoor de studentes uit Groningen geloof in eigen kunnen kregen en beter gingen spelen. Door afnemende servedruk kon het midden meer bediend worden en kwam Veracles terug in de wedstrijd. In een gelijk opgaande strijd trok Veracles uiteindelijk aan het langste eind en trok de set naar zich toe: 23-25.

In de derde set wisten de Damster dames het niveau van de eerste set weer op te pakken en werd Veracles kansloos gelaten. Met name libero Marjolein Groeneveld nam het team bij de hand met prima passes. Bovendien wist ze de organisatie passend en verdedigend goed neer te zetten. Het hele team werkte zich naar een prima niveau en de derde set werd goed, degelijk en overtuigend gewonnen.

In de vierde set wist Veracles meer tegenstand te bieden maar kon niet voorkomen worden dat Memesa de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe trok: 25-23. Memesa speelt de volgende wedstrijd op 25 oktober om 17.00 thuis in de eigen sporthal Eelwerd. Tegenstander is dan DIO Bedum.

* Memesa – Veracles 3-1 (25-18, 23-25, 25-14 en 25-23).