De Heracliden beloont zichzelf niet

SONY DSC
Meister Jeroen Linstra probeert een weg tussen Hein Luinstra (4) en Lart Wolthuis door te vinden. Op de achtergrond kijken Rodenaar Mitchell Schievels en Theo Buikema (rechts) toe.

De Heracliden is zaterdag op eigen veld opnieuw onderuit gegaan. ON Roden stak een 0-1 zege in de zak. De Meisters wisten zelfs vanaf elf meter niet tot scoren te komen en deden zichzelf schromelijk te kort. 

Het weer was goed, het veld in topconditie en de spelers gretig.Kortom, het zou een leuke voetbalmiddag worden op Sportpark Meij in Uithuizermeeden waar thuisclub De Heracliden het duel zou aangaan met ON Roden. Waar er vorige week nog met duidelijke cijfers van Drenthina werd verloren, stond er nu na 90 minuten voetbal 0-1 op het scorebord. Als het vizier aan het einde van de wedstrijd nog iets meer op scherp had gestaan dan had het zomaar twee of met drie doelpunten verschil kunnen winnen. Met het wegvallen van smaakmaker Robin Zuidema en de geblesseerde Mark Knol is de spoeling erg dun in de spits bij de Meisters en dat is dan ook duidelijk in de wedstrijden terug te zien.

Beide teams begonnen vol overgave aan het duel met kansen over en weer. De heracliden had de wind in de rug in het eerste bedrijf en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Een schot vol op de lat van Jort Veenstra was een van de hoogtepunten. Ook de Rodenaren deden hun best en kregen halverwege de eerste helft een corner. De inzet vloog over alles en iedereen heen en belandde in het doel door toedoen van Jelmer Fierstra: 0-1.

Een prima leidsman hield de kaarten vooralsnog op zak bij een aantal pittige overtredingen en dit kwam het kijkplezier bij de toeschouwers zeker ten goede.

Na de thee was het beeld eender aan de eerste helft. Voor beide doelen viel wel wat te beleven, maar ON Roden had de controle over de wedstrijd. Tot Frank de Boer op de rand van het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Rood had niet misstaan, aangezien hij was doorgebroken. De gastheren wisten zich geen raad met de geboden mogelijkheid.

Het duel kroop langzaam naar het einde maar leefde nog even op toen De Heracliden in de 92e minuut een strafschop kreeg.Roy Streppel wist het buitenkansje niet te verzilveren en De heracliden alsnog een punt te bezorgen. De doelman van ONR redde zijn club door de penalty te stoppen en kort daarna werd er afgefloten. De mannen van coach Jan Medema hadden opnieuw een prima partij laten zien, maar meer dan waardering kregen ze daar niet voor. Zaterdag wacht de confrontatie tegen CSVH in Hoogkerk.

* De Heracliden – ON Roden 0-1 (0-1). Jelmer Fierstra 0-1.

No Replies to "De Heracliden beloont zichzelf niet"