Eenvoudige zege WEO op Tynaarlo

Het Woldendorper WEO moest zondag naar Tynaarlo voor de wedstrijd tegen de gelijknamige voetbalvereniging. WEO had wat goed te maken na de nederlaag tegen FVV en daarvoor leek de hekkensluiter de ideale tegenstander. De wedstrijd begon onrustig voor de bezoekers, maar uiteindelijk werd er wel met 0-5 gewonnen en dus gingen de punten mee naar huis.

De eerste tien minuten van het duel was het in de verdediging van WEO zoeken naar het goed positioneren bij de opbouw van Tynaarlo. De beginfase was dan ook voor de thuisclub. Echt gevaarlijk werd het niet voor het team van trainer Marshall Pourier. Hierna kwam WEO beter in de wedstrijd en lukte het om de opbouw van Tynaarlo te verstoren en kansen te creëren.

De eerste grote mogelijkheid was voor Niels Jansen die zich vrij speelde voor het doel, maar te veel werd gehinderd door een tegenstander om een hoek uit te zoeken. De bal ging via de keeper van Tynaarlo over. Bij de volgende aanval dacht WEO op voorsprong te komen. Niels Jansen werd diep gestuurd en legde de bal terug voor de goal waar Daniël Boekee het leer binnenschoot, maar de grensrechter van Tynaarlo stak de vlag omhoog. Zijn signaal werd gehonoreerd door de scheidsrechter.

Na een half uur spelen was het wel raak. Net als bij zijn vorige kans speelde Niels Jansen zich goed vrij en tekende voor de openingstreffer: 0-1. Vijf minuten voor de rust verdubbelde WEO de voorsprong. Benjamin Havik werd met een crosspass op de rechterkant gevonden en waar iedereen, inclusief de keeper, aan een voorzet dacht knalde Havik de bal hard bij de eerste paal achter de verbouwereerde goalie: 0-2.

Tijdens de thee werd afgesproken om beter te gaan voetballen, maar helaas werd dit de tweede helft te weinig gerealiseerd. Wel werd de score uitgebreid. Na een uur spelen scoorde Daniël Boekee de 0-3. Hij werd langs de rechterlijn weggestuurd door Patrick van der Mijle waarna hij zijn directe tegenstander uitspeelde om vervolgens de keeper te verschalken.

Het duurde vijftien minuten voordat WEO het volgende doelpunt maakte. De opbouw van Tynaarlo werd onderschept waarna Wouter Slager samen met Niels Jansen op de keeper van de gastheren af kon. Jansen bleef keurig achter de in balbezit zijnde Slager die op het juiste moment zijn ploeggenoot de niet te missen kans op een presenteerblaadje aanbood.

Ook het slotakkoord was voor Niels Jansen. Patrick van der Mijle gaf een moeilijke terugspeelbal op keeper Mickeal Bos, maar deze herstelde het slippertje met een prima bal op Martijn Groenhagen die debutant Sietse Algra aan het werk zette. Hij speelde op zijn beurt Jansen aan en weer was er reden tot juichen. De debutanten Sietse en Syp Algra kregen vervolgens ook kansen om in hun eerste wedstrijd een doelpunt te maken, maar ze gingen liever op de bal zitten dan te scoren.

Behalve een corner die op de lat draaide was Tynaarlo niet gevaarlijk geweest. Een verdienste van de op de eerste minuten na goed georganiseerde verdediging van WEO en een lekkere opsteker naar het volgende duel toe. Dan komt namelijk koploper Harkstede naar Woldendorp.

No Replies to "Eenvoudige zege WEO op Tynaarlo"