Terechte zege Omlandia op SV Bedum

omlandiabedum
Omlandiaan Martin Oudman probeert zich een weg te banen langs onder anderen Maikel Hoormann (13).  Timo Laninga (21) bekijkt de worsteling van een afstandje.

Omlandia heeft een verdiende zege geboekt op buurman SV Bedum. Op eigen veld wisten de mannen van trainer Robbie Wentink met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Dennis Loer werd tot matchwinnaar uitgeroepen. De 1-0 zege viel veel te mager uit, maar Omlandia weigerde de meest mooie kansen te benutten en mocht zelfs blij zijn dat de Bedumers in de slotfase nalieten een punt te stelen.

Over de confrontatie werd al lange tijd gesproken, al was dat volgens intimi in Ten Boer meer het geval dan in buurdorp Bedum. Hoe dan ook, enige rivaliteit was er zeker en dus was het interessant om te zien of het duel voor het sportieve vuurwerk zou zorgen waar menigeen op hoopte. De verbetenheid, vechtlust en wilskracht kwam in het eerste kwart vooral van Ten Boerster zijde. De Omlandianen toonden veel meer agressie, waren feller in de duels en kregen al snel kansen om de score te openen. Jeroen Scholma kreeg in de 4e minuut de bal op zijn hoofd na een voorzet van Dennis Loer, maar zag zijn inzet door goalie Richard Gerdes over de lat getikt worden.

Na amper zeven minuten dacht heel Ten Boer aan een strafschop. Niet zo verwonderlijk, want Loer werd van achteren aangetikt en de bal had eenvoudigweg op de stip gemoeten. Scheidsrechter Boringa durfde het kennelijk niet aan om de bal op elf meter van Gerdes te leggen. Omlandia was in het eerste kwart de betere ploeg, maar vergat te scoren. SV Bedum daarentegen werd amper gevaarlijk. Alleen een kopbal van René Homan, na een vrije trap vanaf rechts, zorgde voor wat onrust in de defensie, maar doelman Devon Harmsma stond op zijn post.

Aan de andere kant lanceerde Scholma zijn teammaatje Loer. Laatstgenoemde draaide als een balletdanser om zijn as en besloot zijn voorstelling met een schot in de korte hoek. Meer dan een corner hield hij er niet aan over. Een schot van Jeroen Haan werd een paar minuten later gekraakt en ook nu stond Loer aan de basis.
Na de doelwisseling werd al snel duidelijk dat er van Bedum niet veel te verwachten viel. Het was te onschuldig wat de gasten probeerden. In verdedigend opzicht vielen er ook wat gaten. Loer had raak moeten schieten na een assist van Thijs Sonneveld, maar kwam een teenlengte te kort om de bal tegen het nylon te jagen. Uit een hoekschop was het vervolgens Martin Oudman die rakelings naast kopte.

Iedereen was er van overtuigd dat Omlandia de ploeg was die het eerst zou scoren. Niet ten onrechte, want de gastheren waren ook in het tweede bedrijf beter op dreef dan de elf van coach René Wollerich. Na een prima steekpass van Fabio Marongiu was het opnieuw Loer die de openinstreffer op zijn schoen had. Hij had kennelijk wat moeite met het uitmeten van de meters tot aan de bal, waardoor ook deze mogelijkheid teniet werd gedaan.

Na zeventig minuten was het dan eindelijk raak. Haan trok de bal vanmaf de linkerkant voor het bedumer doel en vond het hoofd van Loer. Diens inzet was krachtig genoeg om Gerdes te verschalken: 1-0. Vlak voor de treffer was Loer ook al dicht bij een doelpunt geweest, maar toen ontbrak het laatste stukje richting.
Een paar minuten later was er wat opwinding omdat Haan onderuit zou zijn gehaald en er een strafschop werd geëist. Arbiter Boringa wuifde de protesten weg, zoals hij ook de Bedumer schreeuw om een penalty onbeantwoord liet toen Harmsma in de fout ging.

SV Bedum gaf achterin steeds meer ruimte weg en Omloandia kreeg meer gelegenheiod om de zaak definitief te beslissen. De bezoekers moesten wel om de gelijkmaker te forceren, al was de manier waarop dat ging allesbehalve overtuigend. Mogelijkheden waren er wel, maar in de tegenaanvallen waren de witblauwen een stuk gevaarlijker.
Voormalig Omlandiaan Ronald Bosker mocht in de slotfase nog voor SV Bedum invallen, maar kon het tij ook niet keren. Omlandia was, met Haan in de hoofdrol, dicht bij een treffer maar de aanvaller zag zijn inzet op het lichaam van Gerdes uiteen spatten. In de slotminuut had Van der Wolde moeten scoren na een actie van Haan, maar ook nu verdween het leer naast.

Bedumer René Homan maakte de laatste seconden niet meer mee als speler. Hij kreeg zijn tweede geel na een overtreding op Haan en dat betekende rood. Van invloed was de beslissing van de fluitist niet meer, want de stand bleef ongewijzigd. Omlandia stak de punten in de zak en daar was niks mis mee. SV Bedum had te weinig laten zien om ook maar ergens enige aanspraak op te maken.

* Omlandia – SV Bedum 1-0 (0-0). Dennis Loer 1-0.

No Replies to "Terechte zege Omlandia op SV Bedum"