FVV maatje te groot voor Farmsum

vvfarmsum
Farmsumer Merijn Tiekstra laat zien dat hij behoorlijk lenig is. Zijn voetballende collega Ricus de Vries van FVV doet nauwelijks voor hem onder. Glenn Pietens (links) kijkt er vol bewondering naar.

Farmsum is op eigen veld met 1-4 onderuit gegaan tegen het kwalitatief betere FVV. De ploeg uit Foxhol was duidelijk een maatje te groot voor het team van trainer Douwe Maat dat voorin stootkracht ontbeerde en achterin de doelpunten wel erg simpel weggaf.

Dat het voor Farmsum een moeilijke middag zou worden was op voorhand wel duidelijk. De vijfdeklasser moet het voorin van de jeugd hebben nu iemand als Erwin Tjalma ontbreekt. Als er dan ook nog eens knulige fouten worden gemaakt ligt een nederlaag al snel op de loer.

Farmsum hielp FVV dan ook in het zadel door een misverstand tussen laatste man Michael de Leeuw en doelman Daniël Venhuizen. Een gebrek aan communicatie zorgde er voor dat de gasten konden profiteren: 0-1. Drie minuten na dat misverstand was het duo indirect ook verantwoordelijk voor de tweede goal van FVV. En opnieuw klopte de afstemming niet: 0-2.

Na een steekpass van Robert Veenheuizen werd Michiel Hofsteenge in staat gesteld de 1-2 aan te tekenen en de Farmsumer faalde niet: 1-2. FVV bleef de betere ploeg, maar liet de mogelijkheden liggen en bood farmsum daarmee de kans om terug in de wedstrijd te komen. Het gebrek aan een echte spits brak Farmsum in het verdere verloop van de wedstrijd echter op.

‘We kregen na de rust wel wat kleine mogelijkheden, waardoor we hoop bleven houden. Het mocht echter niet zo zijn en vervolgens heeft FVV dat in het laatste deel van de wedstrijd genadeloos afgestraft’, legt Maat uit. In de 78e minuut werd de 1-3 op het bord gezet en zes minuten later was het weer raak: 1-4. Met die treffer was de eindstand ook bereikt.

Het weekje rust dat de voetballers is gegund wordt door Maat met beide handen aangegrepen om wat kleine ongemakjes bij zijn spelers de tijd te geven om op te lossen. Een week later moet men er weer staan als Kloosterburen de tegenstander is.

* Farmsum – FVV 1-4 (1-2). 0-1; 0-2; Michiel Hofsteenge 1-2; 1-3; 1-4

No Replies to "FVV maatje te groot voor Farmsum"