GEO walst over Noordpool UFC heen

geonoordpool
Aanvoerder Jos Klip van Noordpool probeert de Garmerwolder spits bij de bal weg te houden (foto: Menne Tillema).

GEO heeft op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat er voor Noordpool weinig te halen was in Garmerwolde. Halverwege het duel leek niets te wijzen op een grote uitslag, toen stond het slechts 1-0 voor de gastheren. Na de thee walste de thuisclub echter over de Uithuizers heen en kwam er uiteindelijk een 6-0 zege op het wedstrijdformulier te staan.

Noordpool begon zwaar gehandicapt aan de ontmoeting met GEO. Een overwinning zou heel welkom zijn om de aansluiting met de subtop te behouden. Dat doel zou behaald moeten worden zonder een vijftal vaste krachten, waaronder Johan Kluin, Michel Dries en Jega Uruthirasinam. Ondanks het gemis van de geblesseerden ging het aanvankelijk vrij aardig. ‘Wij waren zelfs de betere ploeg’, vertelt voorzitter Frits Bijlenga van de Uithuizers.

Cesar Peters kreeg zowaar een tweetal kansen om tot scoren te komen. De scherpte voor de goal ontbrak echter. Een kwaliteit die GEO wel in huis had. Bastiaan Drabe opende het bal voor de pauze en bij die ene goal zou het ook blijven.

Na de doelwisseling werd het al vrij snel 2-0. Ook nu was Drabe de doelpuntenmaker. En nog had Noordpool het idee dat er wel wat te halen was. De aansluitingstreffer hing ook wel in de lucht, maar wilde niet vallen. Toen de Uithuizers op het middenveld kinderlijk eenvoudig de fout in ging door de bal zo in de voeten van een tegenstander te schuiven, was het snel gedaan. Patrick van Zanten profiteerde dankbaar en liet het net voor de derde keer bollen.

Bij Noordpool knakte er daarna iets en vervolgens werd het voor GEO een gemakkelijke klus om nog verder weg te lopen. Tjeert Vaatstra scoorde een glaszuivere hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 6-0. Bijlenga vindt het een zwaar geflatteerde uitslag: ‘Tot aan die derde goal deden we aardig mee. Dat de koppies daarna naar beneden gaan is wel verklaarbaar. Ik ben echter van mening dat de nederlaag te hoog is uitgevallen. We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten.’

Zaterdag heeft de ploeg van Willem Kluin, die zaterdag overigens ziek thuis zat en de honneurs door Geert Jan Zijlstra liet waarnemen, geen verplichtingen. Daarna moeten de Uithuizers het tegen Mamio opnemen.

* GEO – Noordpool UFC 6-0 (1-0). Bastiaan Drabe 1-0, Bastiaan Drabe 2-0, Patrick van Zanten 3-0; Tjeert Vaatstra 4-0; Tjeert Vaatstra 5-0; Tjeert Vaatstra 6-0.

No Replies to "GEO walst over Noordpool UFC heen"