Poolster boekt prima winst op Corenos

corenospoolster
Roel Munting schermt de bal af voor de Poolster-spelers Johan de Groot en Marco Dijkstra. Anne-Jan ten Harkel. (rechts is door de knieën gegaan (foto: Antje ten Harkel-Meijer). Erik Rentema (links) en Stijn de Regt kijken op de achtergrond toe.

Poolster heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Corenos met 0-3 te winnen. De ploeg van trainer Jeroen de Munck is daarmee voor de vijfde keer op rij zonder puntverlies gebleven. De Spieksters blijven daarmee in het spoor van de gedoodverfde kampioenskandidaat Pelikaan S. en Mamio, de teams die eveneens vijf overwinningen op zak hebben.

In de voorbereiding kreeg Poolster nog met 2-5 klop van de Roodschoulsters en dat zat nog wel ergens in het achterhoofd van de geelzwarten. ‘We hebben toen verschrikkelijk naief lopen te voetballen en zijn in de omschakeling afgeslacht. Dat was een prima leermoment’, vertelt De Munck.

Hij moest het doen zonder de afwezige Jeroen de Groot (weekendje weg) en de geblesseerde groeibriljant Kevin Bijlsma. Laatstgenoemde kreeg in het duel met HS ’88 een tik op zijn knie en ondergaat de komende week een mri-scan. Het gemis van het duo werd echter goed opgevangen.

De elf die wel aan de start konden verschijnen, waren goed ingesteld op Corenos. In het eerste bedrijf ging het duel redelijk gelijk op. Corenos kreeg zelfs twee mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar beide keren miste Lars Baar het doel.

Tot het moment dat Robbert Kok een prima bal achter de defensie van de gastheren smeet en ploeggenoot Dennis van Dijk bereid vond het karwei af te ronden: 0-1. ‘Eigenlijk kwam de rust te vroeg voor ons, want na die treffer kregen we een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden’, zegt De Munck.

Veel zorgen hoefde hij zich niet te maken, want in het tweede bedrijf was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Poolster. De Munck rept over een ‘kat en muis-spelletje’, waarbij zijn team aanvankelijk verzuimde om de muis op te peuzelen. Uiteindelijk was het Johan de Groot die met een individuele actie de marge verdubbelde: 0-2. In de 72e minuut schoot Robin Uilhoorn alle illusies van Corenos aan diggelen. Zijn afstandsschot viel droog in de korte hoek en betelende 0-3.

De Munck is erg tevreden over de ontwikkelingen die zijn team doormaakt. ‘Ik kom daar als nieuwe trainer en ken natuurlijk de voorgeschiedenis ook die tot de degradatie heeft geleid. Aan mij de taak om het blad om te keren en ik moet zeggen, er worden iedere week stappen gezet. We spelen goed en verzorgd voetbal. Dankzij de goede resultaten groeit het vertrouwen met de week. We zullen het echt nog wel zwaar krijgen, maar een betere start dan deze kunnen we ons niet wensen.’

Zijn collega Erik Zuidema vond de nederlaag terecht: Wij moeten bij 0-0 gewoon op voorsprong komen maar missen twee honderd procent kansen.  In de tweede helft was Poolster beter. Wij misten nu heel wat vaste waarden zoals Aalderd Duinkerken, Elwin Wezeman, Kevin Haan, Enno Braam, Wesley Dijksterhuisen en Sven Knot. Die kunnen we helaas niet opvangen. Zeker niet met drie man uit de as. Ik hoop over twee weken weer een aantal spelers terug te hebben. Dan spelen we een belangrijke pot tegen VVS.’

* Corenos – Poolster 0-3 (0-1). Dennis van Dijk 0-1; Johan de Groot 0-2; Robin Uilhoorn 0-3.

No Replies to "Poolster boekt prima winst op Corenos"