Tiental Stedum zet Holwierde opzij

holwstedum
Stedumer Klaas Lubbers heeft de achtervolging ingezet op Andy La Faille. Harmen Pestman (midden) kan zich er niet meer in mengen.

Stedum heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Holwierde met 2-3 weten te winnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kregen de gasten het niet echt moeilijk op sportpark Katmis. ‘Als Jacco Santing niet volledig ten onrechte een paar keer was teruggevlagd, hadden we halverwege de wedstrijd al met 1-5 voor gestaan’, aldus Stedum-trainer Leendert Nieborg.

Gezien de stand op de ranglijst hadden beide ploegen alle belang bij een overwinning. Stedum omdat het de aansluiting met koploper Harkstede niet wilde verliezen en Holwierde  omdat de roodwitten zich graag tot de grote groep achtervolgers wil blijven rekenen.

Stedum begon voortvarend aan het duel en kreeg ook de beste kansen. Jacco Santing dacht tot drie keer toe dat hij de openingstreffer zou scoren, maar werd telkens teruggevlagd en –gefloten. ‘Dat sloeg echt helemaal nergens op. Wij konden in ieder geval niets ontdekken wat het vlag- en fluitsignaal zou rechtvaardigen. Kennelijk helpt het voldoende om hard genoeg te schreeuwen dat er iets aan de hand is. Het is hoogst irritant wat daar gebeurde’, luidde de kritiek van Nieborg na afloop.

Toch zou Santing degene zijn die het duel openbrak. In de 25e minuut vond hij het net en zette de bezoekers op 0-1. Ook daarna waren de beste kansen voor de bezoekers, maar was het Holwierde dat langszij wist te komen. Mattijs Colstee veroorzaakte een strafschop die in eerste instantie door doelman Wesley de Waal werd gekeerd, maar in de rebound alsnog tegen het nylon vloog: 1-1.

Stedum liet zich niet van de wijs brengen door de tegenslag en kwam al vrij snel weer op voorsprong. En andermaal was het Jacco Santing die de felicitaties mocht ontvangen: 1-2. Toen Diederik Dijk op aangeven van drielingbroer Tiemen voor de 1-3 ruststand had getekend, leek er niets meer aan de hand te zijn voor de gasten.

Na de doelwisseling kreeg het duel echter een voor Stedum vervelende wending. Nadat het in de 53e minuut 2-3 was geworden, liep Colstee tegen zijn tweede geel aan en moest Stedum met tien man verder. ‘Hij verloor de bal en probeerde die terug te veroveren. Daarbij raakte hij zijn tegenstander. In de ogen van de scheidsrechter voldoende voor geel. Ik vond het zwaar bestraft, maar ik heb dan ook een andere bril op’, aldus Nieborg.

Zijn team moest een half uur stand zien te houden en deed dat met verve. Neborg: ‘Holwierde probeerde van alles, maar we zijn niet echt meer in gevaar geweest. Ook niet in de zeven minuten die de leidsman aan blessuretijd bijtrok. We hebben terecht gewonnen.’

* Holwierde – Stedum 2-3 (1-3). Jacco Santing 0-1; Peter Bouwsema (strafschop) 1-1; Jacco Santing 1-2; Diederik Dijk 1-3; Andy La Faille 2-3.

No Replies to "Tiental Stedum zet Holwierde opzij"