WEO zet spannend thuisduel in winst om

weoharkstede
Daniël Boekee voelt de aanwezigheid van de glijdende Harksteder Raymond Erenstein. Diens teamgenoot Tom Veldman kijkt op de achtergrond toe.

WEO heeft op het eigen sportpark met 2-1 van Harkstede gewonnen. De Woldendorpers speelden een slecht eerste half uur, mochten blij zijn dat de bezoekers nalieten het duel in het slot te gooien en begonnen toen pas te voetballen. In een tijdsbestek van amper vijf minuten werd de wedstrijd vervolgens op zijn kop gezet. Niels Jansen en Daniël Boekee maakten toen het verschil. Wat Harkstede na rust ook probeerde, WEO liet zich niet verrassen en stak de punten in de zak.

Een van de meest opmerkelijke bezoekers bij het duel was pony Dundee. De viervoeter was niet zo geboeid in wat er op het veld gebeurde, maar schijnt wel een fan van de geelzwarten te zijn. Zonder zich daar van bewust te zijn was hij getuige van een slechte start van de thuislub. Binnen zeven minuten lag de bal achter doelman Michael Bos. Het doelpunt kwam op naam van Niels Colijn: 0-1.

Ben Knollema gaf ploeggenoot André Aalfs een dot van een mogelijkheid om de marge te verdubbelen, diens schot zeilde echter rakelings over. De gasten kregen alle kans om door te drukken. WEO speelde erg onzorgvuldig, leverde veel ballen onnodig in en kon amper een vuist maken.

WEO kreeg na dat belabberde half uur in de gaten dat er. Zoals dat zo mooi heet, uit een ander vaatje getapt moest worden. Omdat alle aandacht naar de lange Niels jansen uit ging, besloot coach Marshall Pourier hem uit de punt van de aanval te halen en naar het middenveld te halen. Een slimme zet, want Jansen is ook als aanspeelpunt sterk. Het was echter de 15-jarige Martijn Groenhagen die de aandacht op zich vestigde. De frele voetballer, gezegend met een flinke dosis techniek en inzicht, speelde zichzelf in de 37e minuut knap vrij en schoof het leer in de voeten van Jansen. Die maakte geen fout en tekende voor 1-1.

Een minuut later roste Jeroen ten Have een voorzet van Boekee met het hoofd over de deklat. Weer een minuut later was het wel raak. Jansen omzeilde op listige wijze de defensie van de bezoekers en bood Boekee de gelegenheid om af te stoffen. Die deed wat van hem werd verwacht: 2-1. Bij Harkstede was men van mening dat er sprake van buitenspel was geweest, maar de assistent-scheidsrechter van de club vond van niet en hield de vlag naar beneden. De goed leidende scheidsrechter Bloem uit Groningen wees vervolgens naar de middenstip.

Na de doelwisseling voerde Harkstede de druk op en nam het meer risico’s. De gasten moesten wel, maar ontbeerden scherpte voorin. Sander Vos was een paar keer akelig dicht bij de gelijkmaker, maar wist goalie Bos niet te passeren. WEO daarentegen speelde veel te gehaast. De thuisclub wilde de beslissing veel te snel forceren en liet achterin nogal wat steekjes vallen. Harkstede weigerde te profiteren. Aan de andere kant liet WEO een aantal mogelijkheden liggen, waarvan Syp Algra de beste kreeg maar het doel te hoog zocht.

Uiteindelijk sleepte WEO de punten over de streep met een driemans voorhoede die uit slechts 15-jarigen bestond, te weten Syp en Sietse Algra en de reeds genoemde Groenhagen, en waarin Jansen uiteindelijk als verdediger optrad om alle hoge ballen onschadelijk te maken.

‘Het was billenknijpen geblazen en we mogen inderdaad blij zijn dat we het eerste half uur maar één goal om de oren kregen. Op het moment dat ik Jansen op het middenveld terug liet zakken ging het beter lopen bij ons. Na de 2-1 waren we te gehaast. We hadden veel meer vanuit de organisatie moeten spelen en geduld moeten hebben. Maar goed, ik ben blij met de overwinning en het feit dat de drie jonkies voorin zich goed hebben geweerd’, aldus WEO-coach Marshall Pourier.

Zijn collega Gradus Wilthof was uiteraard teleurgesteld. ‘We deden het aanvankelijk prima, waren een half uur lang de betere ploeg en hadden toen afstand moeten nemen. Dat we even verslapten voor de rust heeft ons de kop gezet. Natuurlijk moesten we na de rust risico’s nemen en loop je kans dat je in het mes loopt, maar als je niks probeert wordt het ook niks. We hebben de kans op de gelijkmaker laten liggen. Sterker nog, als we die wel scoren loop je er nog overheen ook.’

* WEO – Harkstede 2-1 (2-1). Niels Colijn 0-1; Niels Jansen 1-1; Daniël Boekee 2-1.

No Replies to "WEO zet spannend thuisduel in winst om"