Zure nederlaag De Pelikanen

De Pelikanen heeft een uitermate sneue en onverdiende nederlaag geleden in en tegen Marum. Na 88 minuten stond er 1-2 op het scorebord, maar toen arbiter Droge voor het laatst had gefloten, ging Marum juichend en opgelucht van het veld. Men had de achterstand nog in een 3-2 voorsprong weten om te buigen.

Beide ploegen misten een belangrijke speler, die op de laatste training een liesblessure had opgelopen. Bij Marum was dat topscorer Rob Groefsema, bijgenaamd gekke Robbie en bij De Pelikanen miste Ruben Keizer. De Pelikanen begon prima aan de wedstrijd en drong de thuisclub op eigen helft terug. Er werd hard gewerkt, enthousiast samengespeeld en bij vlagen was het combinatiespel prima.

Marum kon weinig anders dan de bal ver naar voren knallen, vooral via de trapvaste libero Noël Kaiola. In de 10e minuut waren de bezoekers dicht bij de 0-1. Na een prima aanval met hoofdrollen voor Mart Zuidema en Danny Kremer kreeg Vincent Benesia de bal net niet in het doel. Een corner resulteerde, maar die leverde niets op.  Na een kwartiertje kwam Marum voor het eerst in de buurt van doelman Rody Bos, maar de kopbal van Edwin van der Molen ging naast.

De Damsters behielden het initiatief en in de 20e minuut kreeg Nayim Qurkili, die verdienstelijk in de basis debuteerde, een kans na een ingooi van Zuidema en doorkoppen van Benesia. Jeffrey de Vries schoot een kansrijke vrije trap en in de 36e minuut schoot Danny Kremer in kansrijke positie ver naast na een mooie voorzet van Zuidema.

In die fase had Marum zich terug geknokt en het laatste kwartier voor de pauze was de ploeg van trainer Marcel Poll de bovenliggende. Dat leverde zowaar een treffer op, maar daar had Marum een foutieve beoordeling van de goed leidende scheidsrechter Droge uit Groningen voor nodig.  Droge gaf Marum een vrije schop net buiten het strafschopgebied na een schwalbe van Daan Assink, maar Daan van Dortmont raakte de beste speler van Marum (speelde ook bij ACV in de hoofdklasse) niet. De muur stond niet helemaal goed en Noel Kaiola schoot hard en zuiver raak : 1-0.

De Pelikanen was even van slag door deze onverdiende achterstand en Van der Molen kreeg na een mooie voorzet van Assink de kans op 2-0, maar Rody Bos redde ten koste van een hoekschop. Vlak voor de thee kreeg Marum de eerste van de vijf gele kaarten ( na een overtreding op Benesia) en daarmee kwam de thuisploeg nog goed weg. Met name Danny Kremer moest het regelmatig ontgelden en werd zeker drie keer in kansrijke positie omver gekegeld.

Na de doelwisseling gingen de bezoekers uit Appingedam weer met veel energie op jacht naar een doelpunt. Na een ingooi van Nayim Qurkili ging een inzet van Daan van Dortmont via een verdediger over. Droge zag een handsgeval van Marum binnen de beruchte lijnen over het hoofd en Danny Kremer schoot net over. In de 65e minuut viel de volkomen terechte gelijkmaker. Na een keurige aanval schoot de ver opgerukte linkervleugelverdediger Nick Veentjer op doelman Mechiel van Valen, maar die redde. De bal kwam bij Benesia die hard inschoot, maar opnieuw was de keeper paraat. Wel moest hij opnieuw een rebound toestaan en nu was Veentjer dodelijk in de afronding: 1-1.

Aan het spelbeeld veranderde niet veel. De Pelikanen speelde verzorgder en behield een licht, maar duidelijk overwicht. In de 70e minuut zorgde een hoekschop van Jeffrey de Vries voor veel gevaar, maar Van Dortmont en Kremer kregen de bal er net niet in. Aan de andere kant tikte Rody Bos een kopbal van Ramon Carneiro knap over het doel. Negen minuten later kwam De Pelikanen op voorsprong. Een overtreding op Kremer leverde een vrije schop op, die Erik Jan Raangs verwoestend hard richting doel schoot. De muur veranderde de inzet van richting en dat maakte doelman Van Valen kansloos: 1-2.

Niets leek een overwinning van de Peli’s in de weg te staan, maar Marum toonde veerkracht. Na slap verdedigen in het rechter verdedigingsblok zorgde Jacob de Wit van dichtbij voor 2-2. Het werd nog erger, want in de 93e minuut leed Mart Zuidema op het middenveld balverlies. De organisatie was weg en een flitsende counter gaf invaller Youri Wernet de gelegenheid Bos andermaal te passeren: 3-2.

* Marum – De Pelikanen 3-2 (1-0). Noel Kaiola 1-0; Nick Veentjer 1-1; Erik jan Raangs 1-2; Jacob de Wit 2-2; Youri Wernet 3-2.

No Replies to "Zure nederlaag De Pelikanen"