SC Loppersum wipt Corenos uit beker

???????????????????????????????
Tiemen Pestman van SC Loppersum ontwijkt op sierlijke wijze het duel met Roodschoulster Elwin Wezeman.

Het bekeravontuur is ten einde voor vierdeklasser Corenos. De Roodeschoolsters gingen na strafschoppen onderuit tegen SC Loppersum. Lars Baar miste namens de thuisclub vanaf elf meter. Sneu voor de jongeling, want hij was de man die voor de meeste dreiging zorgde en ook de aanleiding vormde voor het feit dat de gastheren zich na een 1-0 achterstand terug wisten te knokken.

Het was al weer enige jaren geleden dat beide ploegen de degens kruisten. In het seizoen 2007/2008 verloor Corenos met respectievelijk 3-2 en 1-3. In Roodeschool denken ze veel liever aan het seizoen 2001/2002 toen hun favorieten de Lopsters op eigen veld met 1-0 klopten en een week later het kampioenschap in 4C voor zich op wisten te eisen.

Normaliter zou SC Loppersum, gezien het klassenverschil,  het bekertreffen moeten winnen. Het team van trainer Jaap Danhof is echter allesbehalve op dreef. In de competitie staat de tweedeklasser na vijf wedstrijden op de twaalfde plaats met slechts drie punten. Corenos heeft er één meer verzameld uit zes duels.

Het eerste half uur waren de gasten de betere ploeg. Op het ogenschijnlijk gladde veld, spelers hadden de grootste moeite om op de been te blijven, kreeg SC Loppersum de beste mogelijkheden om de score te openen. Mark van Doorn toucheerde na een halve omhaal de paal en, maar weas niet veel later wel succesvol. Op zijn diagonale schot moest de 49-jarige doelman Arné Hoving het antwoord schuldig blijven: 0-1.

Menigeen dacht dat de Lopsters nu wel zouden doordrukken. De mogelijkheden daarvoor waren er ook wel, maar de finesse ontbrak. Corenos putte nieuwe moed uit de onzorgvuldigheden van de gasten. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen, wisten ze het SC Loppersum wel lastig te maken. Met op het middenveld de nimmer versagende Aalderd Duinkerken en voorin onder anderen de uiterst beweeglijke Lars Baar.  Tot aan de rust zou er niks veranderen.

Na de doelwisseling bloeide Corenos op. De tegenstander liet achterin steeds meer ruimte liggen. Met de snelheid van Baar een linke aangelegenheid en dat zou al snel blijken. Hij werd de diepte in gestuurd en binnen het strafschopgebied door rugbyer Rolf Oosterhuis omver geduwd. De aansluitende strafschop werd door aanvoerder Aalderd Duinkerken achter de 44-jarige Gert Jan Doff geschoten.

Na deze treffer ontstonden er kansen over en weer, maar scoren bleek een groot probleem te zijn. Ruben Danhof en Mark van Doorn waren er namens de gasten dicht bij, namens Corenos mikte Erik Zuidema veel te hoog.

En toen moesten er dus strafschoppen aan te pas komen. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, tot aan het moment dat Lars Baar zijn aanloop had genomen en het leer over de deklat zag verdwijnen. Daarmee was de bekercompetitie voorbij voor Corenos.

* Corenos – SC Loppersum 1-1. Mark van Doorn 0-1; Aalderd Duinkerken 1-1 (strafschop). SC Loppersum wint na strafschoppen.

 

No Replies to "SC Loppersum wipt Corenos uit beker"