Matig De Heracliden bekert verder

Het heeft even geduurd, maar tweedeklasser SV De Heracliden heeft eindelijk een overwinning op zak. Wat in de competitie tot nu toe nog niet is gelukt, werd in Groningen tegen GRC wel bereikt. Op zich ook niet zo verwonderlijk, want onderuit gaan tegen een vijfdeklasser was natuurlijk geen optie voor het team van trainer Jan Medema.

De Meisters hebben het dit seizoen, althans tot nu toe, behoorlijk zwaar. Na vijf competitieronden staan de Meisters nog met lege handen. Het wegvallen van goaltjesdief Robin Zuidema, zwaar geblesseerd geraakt in het duel met Klazienaveen, werkt ook niet in het voordeel van de blauwzwarten.

Het duel met GRC Groningen, uitkomend in de vijfde klasse D zaterdag, vormde een mooie gelegenheid om het geschonden blazoen wat op te vijzelen. En dat deed De Heracliden dan ook. Roy Streppel opende het bal door uit een strafschop raak te schieten en kreeg gezelschap in de persoon van Frank de Boer (0-2). Robert de Vries bepaalde de ruststand op 0-3.

De gastheren hadden tot aan dat moment bitter weinig van zich laten horen en niets leek een grote overwinning voor de ploeg uit Uithuizermeeden in de weg te staan. Het gebrek aan voldoende weerstand bleek in de tweede helft echter geen bron van inspiratie. De thuisclub kreeg wel wat mogelijkheden, maar wist niet tot scoren te komen. Met dank aan doelman Pieter Buikema, die als een van de weinigen een voldoende wist te halen. De wedstrijd zakte uiteindelijk ver weg en van echte hoogtepunten was geen sprake meer.

Vervelende bijkomstigheid was wel dat Theo Buikema met enkelklachten gewisseld moest worden. Ook Jort Veenstra verliet het strijdtoneel vroegtijdig.  Zijn tegenstander struikelde ongelukkig, viel tegen de Meister aan vervolgens ging Veenstra door de hoeven. Wat er precies aan de hand is weet men nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat hij de komende weken niet inzetbaar zal zijn en dat is opnieuw een forse streep door de rekening. Streppel werd uit voorzorg gewisseld, want zaterdag wacht de Meisters opnieuw een klus van formaat als men op bezoek moet bij FC Meppel.

‘We hebben gewonnen, maar dat was het dan ook wel. Het was een matig duel. Het is vervelend dat we nu ook Veenstra zullen moeten missen. Dat kan er eigenlijk niet bij. Elke wedstrijd is voor ons toch al een finale waarin we iedere speler goed kunnen gebruiken. Maar goed, we zullen zorgen dat de neuzen zaterdag allemaal dezelfde kant op staan en gaan er weer voor’, vertelt Medema.

* GRC Groningen – De Heracliden 0-3 (0-3). Roy Streppel 0-1 (strafschop); Frank de Boer 0-2; Robert de Vries 0-3.

No Replies to "Matig De Heracliden bekert verder"