SV Bedum gaat weer in de koker

glimmenbedum

Tim Oosterhof is langs Bedumer Ronald Bosker (2) geglipt. De toeschouwers vanaf links zijn Rik van der Hem, Jordi Pijpker en de half verscholen Nick Boelhouwer (foto: Henk Niemeijer)

SV Bedum heeft ten koste van thuisclub Glimmen de volgende bekerronde weten te bereiken. Het twee klassen hoger spelende team van trainer René Wollerich trok met 0-3 aan het langste eind en gaat dus opnieuw de koker in.

De Bedumers begonnen prima aan het duel. Ze waren op alle fronten beter dan hun opponenten. De voorsprong die men pakte was dan ook volkomen volgens de verhoudingen. Michael Hoormann kopte uit een corner de 0-1 binnen en de kersverse vader Soeratmin Venema tekende voor de 0-2 ruststand.

Na de pauze bood Glimmen wat meer tegengas, daarbij geholpen door een slordiger spelend SV Bedum. De duels werden vaker gewonnen en er ontstond meer gevaar voor het doel van de bezoekers. Ze kwamen goed weg omdat Glimmen verzuimde een aantal opgelegde kansen te verzilveren en vanwege het feit dat goalie Richard Gerdes weigerde te capituleren. Hij verrichtte een tweetal belangrijke reddingen. De treffer waar Glimmen naar op zoek was, bleef uit en uiteindelijk sloeg SV Bedum in de slotminuut nogmaals toe. Thomas Horneman nam het laatste restje twijfel weg: 0-3

Glimmen gaat zaterdag op bezoek bij SCN in Nieuwlande, voor SV Bedum staat de uitwedstrijd tegen VEV ’67 op het programma.

‘Het klassenverschil was met name in de eerste helft duidelijk zichtbaar zonder dat we echt groots stonden te spelen. Toen kregen we ook de kansen om vaker te scoren. Na de rust was het een stuk minder. Eigenlijk is het ons eigen schuld geweest dat Glimmen in de wedstrijd wist te blijven. Ze kregen de kansen om dichterbij te komen, maar ik ben blij dat ze die onbenut hebben gelaten.  Je weet nooit wat er gebeurt als de aansluitingstreffer wel valt’, vindt Wollerich.

* Glimmen – SV Bedum 0-3 (0-2). Michael Hoormann 0-1; Soeratmin Venema 0-2; Thomas Horneman 0-3.

No Replies to "SV Bedum gaat weer in de koker"