Middelstum blijft op remise steken

DSC_0725
Karsten Hoeksema, de maker van de 1-1, in duel met de Stadjers Daniël Levinski en Ton Lammers.

Vierdeklasser Middelstum heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Be Quick. De Stadjers kwamen door een benutte strafschop van Roy Holstein op 0-1, maar zagen de voorsprong teniet worden gedaan door een prima goal van Karsten Hoekzema en een bekeken schuiver van Michel De Graaf. Uiteindelijk was het Ton Lammers die de 2-2 eindstand op het bord wist te koppen. Met de remise schoot geen van beide ploegen iets op.

Middelstum is moeizaam uit de startblokken gekomen dit seizoen en stond tot aan de aftrap van de thuiswedstrijd net als Be Quick op zeven punten. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken om de aansluiting met het bovenste deel van de ranglijst niet te verliezen.

De ervaren Stadjers leken zich daar het beste van doordrongen. Ze kregen in het eerste kwartier zeker drie mogelijkheden om de score te openen, maar weigerden de trekker over te halen. Vanaf elf meter lukte het Holstein wel nadat hij in eerste instantie nog een fraaie kopkans onbenut had gelaten. Lars Bouma beging een overtreding binnen het strafschopgebied en Holstein schoot vanaf de stip raak: 0-1.

Benjamin Lochtenberg was de eerste van de gastheren die in de buurt van Be Quick-goalie Stuut wist op te duiken. Hij mikte het leer echter over de deklat. Nadat Paul Venema naast het doel van Be Quick had gekopt, was Karsten Hoekzema wel trefzeker. Hij werd door Bouma de diepte in gestuurd, liet iedereen zijn hielen zien en omzeilde met een prima voetbeweging doelwachter Stuut: 1-1.

Nog voordat het rustsignaal van scheidsrechter Oosting had geklonken, kwam Middelstum op voorsprong. Michel de Graaf probeerde het met een schot uit de tweede lijn. Stuut dachjt dat de bal wel naast zijn kooi zou verdwijnen, maar verkeek zich behoorlijk op de lage schuiver. De bal verdween tegen het nylon en dat betekende 2-1.

Na de doelwisseling had Middelstum zichzelf een hoop moeilijkheden kunnen besparen als het al vrij snel op 3-1 was gekomen. De grootste mogelijkheid daartoe was voor Hoeksema. Hij kreeg de bal panklaar op de voet na een voorzet van Joris Visser. De inzet verdween echter naast. En zo waren er nog wel wat halve mogelijkheden die een beter lot hadden verdiend.

Nu bleef het spannend, terwijl de wedstrijd er allesbehalve beter op werd. Het loodzware veld leek zijn tol te eisen en de irritaties groeiden. De onpartijdige moest de acteurs af en toe tot de orde roepen en waar dat met woorden niet lukte werd de gele kaart getrokken.

In het slot van het duel probeerde Be Quick het nog een keer en kwam het, vooral uit dode spelmomenten, vervaarlijk dicht in de buurt van doelman Alwin Zwerver. Die moest capituleren nadat een vrije trap van Joost Odding precies op- de kale kruin van Ton Lammers belandde. Zijn achterwaartse kopbal plofte in het net: 2-2.

Met wat meer fortuin hadden de gasten zelfs de volle winst nog kunnen opstrijken, maar de corner van Joost van Hoff werd door Holstein in het zijnet gekopt. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want qua kansen deden beide ploegen niet voor elkaar onder en dus was het gelijkspel wel terecht.

* Middelstum – Be Quick 2-1 (2-1). Roy Holstein 0-1 (strafschop); Karsten Hoekzema 1-1; Michel de Graaf 2-1; Ton Lammers 2-2.

No Replies to "Middelstum blijft op remise steken"