Forse zege Wagenborger Boys

wagenborgerboyszec
ZEC-keeper Jan Posthumus knalt de bal weg en daar lijkt de hoog opspringende Robin Riepma nogal van te schrikken. De toeschouwers zijn Wagenborger Wim Visser en ZEC-er Klaas ten Hove.

Wagenborger Boys heeft het bezoekende ZEC een forse nederlaag toegediend. De gasten uit Zandeweer kregen met maar liefst 6-0 op de broek van de thuisclub. Volgens ZEC een geflatteerde zege die vooral tot stand kwam omdat de gasten een hand vol opgelegde kansen weigerden te verzilveren.

Wagenborger Boys had vorig weekend vrijaf. De week daarvoor werd bij Harkstede een nederlaag geleden en dus moest er op eigen veld iets rechtgezet worden. Niets leek er op te wijzen dat de roodhemden een gemakkelijke middag zouden krijgen. Sterker nog, ZEC had eigenlijk als eerste moeten scoren. De mogelijkheden bleken echter niet aan de bezoekers besteed. Ronny en Robert Bakker, Kevin de Jong en Geert van Tamelen, ze kwamen allemaal dicht in de buurt van een goal maar meer dan er aan ruiken werd het niet.

Vlak voor de pauze lieten de Boys zien hoe het wel moest toen Wietse Smit uit een corner van Wim Visser de openingstreffer binnen wist te koppen. Met die stand werden de kleedkamers opgezocht en konden de Zandeweersters zich in ieder geval voorbereiden op nog eens drie kwartier voetbal waarin men veel kon rechtbreien.

Ook na de thee waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers, maar andermaal bleek de scherpte ver te zoeken en bleek doelman Arjan Levinga een flinke sta-in-de-weg te zijn. Trainer Gerard Heun van ZEC besloot zijn team nog aanvallender te laten spelen en dat pakte verkeerd uit. Er werden steeds meer risico’s genomen en daar wist Wagenborger Boys wel raad mee. Nadat Wietse Smit het net voor de tweede keer had laten bollen, leek er iets te knakken bij de gasten en liep de thuisclub uiteindelijk uit naar een 6-0 zege. Grote man bij de gastheren was Smit. Hij nam maar liefst vijf treffers voor zijn rekening.

‘Ik vond het niet slim dat ZEC al zo snel grote risico’s nam. Hun verdediging had niet de snelheid in huis die wij hadden. We hebben ze er na de rust eigenlijk vrij eenvoudig uit gelopen’, vertelt coach Erik Hiemstra van Wagenborger Boys.

* Wagenborger Boys – ZEC 6-0 (1-0). Wietse Smit 1-0; Wietse Smit 2-0; Wietse Smit 3-0; Wietse Smit 4-0; Arjan Haveman 5-0; Wietse Smit 6-0.

No Replies to "Forse zege Wagenborger Boys"