Godlinze wint doelpuntrijk duel

godlinzelycurgus
Yunus Ciftci, maker van het openingsdoelpunt, duelleert met Gerben Wennemars van Lycurgus (foto Menne Tillema).

Godlinze heeft op eigen veld prima zaken gedaan door hekkensluiter Lycurgus met een 5-3 nederlaag terug naar huis te sturen. De overwinning kreeg vooral het eerste half uur gestalte. Grote man aan Godlinzer zijde was Elsin Yilmaz. Hij scoorde maar liefst vier keer voor de groenzwarten.

De enige overwinning die Lycurgus tot nu toe heeft weten te boeken was uit bij Grijpskerk, de club die zaterdag notabene koploper NEC Delfzijl de oren waste. Voor het overige werden alleen maar nederlagen geleden. Godlinze zou het naar verwachting niet gemakkelijk krijgen, om de eenvoudige redenen dat er teveel vaste waarden op het wedstrijdformulier ontbraken. ‘Je moet het dan met spelers doen die te weinig trainingsarbeid kunnen verrichten waardoor je in het verloop van een wedstrijd merkt dat conditiegebrek je parten gaat spelen’, vertelt trainer Peter Ernst.

Desondanks had hij het eerste half uur weinig te klagen. Godlinze speelde toen sterk en liet de gasten, die veel te slap aan het duel waren begonnen en veel persoonlijke fouten maakten, alle hoeken van het veld zien. Yunus Ciftci opende de score voor de thuisclub, waarna de van Appingedam overgekomen Elsin Yilmaz twee keer succesvol was. Zijn tweede treffer ontstond uit een prima genomen vrije trap. ‘Daaraan zie je toch de klasse die van een speler als hem afdruipt’, vindt Ernst.

De flitsende start, waarbij de goals erg gemakkelijk vielen, kreeg echter geen vervolg. Het spel van de Glinzers zakte terug, met in de wetenschap dat de noodzaak om vol gas te blijven geven eigenlijk verdwenen was. Tot aan het rustsignaal veranderde er dan ook niets meer aan de stand.

Na de doelwisseling speelde Lycurgus iets beter, maar had het aanvankelijk geen geluk in de afwerking. Het laatste restje verzet leek te zijn gebroken toen Yilmaz andermaal trefzeker was en de tussenstand op 4-0 wist te bepalen. Godlinze vond het toen wel prima verder en  bood Lycurgus de mogelijkheden om iets terug te doen. En dat gebeurde dan ook. Namens de Stadjers scoorden Arvin Knol en Erwin Pomstra en leken de gasten zowaar iets van geloof in een wederopstanding te krijgen. Toen Yilmaz opnieuw uit een vrije trap wist te scoren (5-2), was dat sprankje hoop snel gesmolten. Uiteindelijk werd het nog 5-3 door een treffer van Gerben Wennemars, maar verder lieten de gastheren het niet komen.

Ernst was na afloop tevreden. ‘Tja, als je ziet wie we allemaal moeten missen. Voor de derde klasse is dat gewoon teveel. Dat kunnen we nauwelijks opvangen. Toch moet ik de vervangers een compliment maken. Ze hebben het goed opgepakt. En dat het toch wat inzakte na de 3-0? Ach, daar kun je ze ook tien keer voor waarschuwen maar het gebeurt toch.’

* Godlinze- SV Lycurgus 5-3 (3-0). Yunus Ciftci 1-0; Elsin Yilmaz 2-0; Elsin Yilmaz 3-0; Elsin Yilmaz 4-0; Arvin Knol 4-1; Erwin Pomstra 4-2; Elsin Yilmaz 5-2; Gerben Wennemars 5-3.

 

 

No Replies to "Godlinze wint doelpuntrijk duel"