Klimaatgroep Stars struikelt over Italianen

De spelers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum togen vrijdag samen met trainer/coach Anne Vlieg, coach Gert Stulp en Anna Tammenga naar Cagliari op Sardinië voor eerste duel in de Intercup-competitie, het officieus Europees kampioenschap, tegen Marcozzi Cagliari. De tafeltenniswedstrijd stond gepland voor zaterdag om 18.00 uur.

Klimaatgroep Stars trad aan tegen het team van Marcozzi dat uit twee hele jonge spelers, een Italiaans talentje van 12 jaar en een Nigeriaans talentje van 13 jaar oud, en  een Nigeriaanse speler van 25 jaar bestond. Het leuke van deze Intercup competitie is dat talenten volop de gelegenheid krijgen zich met Europese tegenstanders en talenten te meten. Zo trad Klimaatgroep Stars aan met het net 17-jarige  talent Colin Rengers.

Het werd een wedstrijd op het scherp van de snede. Rengers won knap met 3-0 van Carlo Rossi die bij de beste dertig cadetten van Europa speelt, en Jan Tammenga wist met 3-1 te winnen van de 25 jarige Nigeriaan Shola Oyetayo. De mannen uit Middelstum kwamen uitstekend dus uit de startblokken. Vooral toen Henk Jan Wils in de derde partij van de avond een 2-0 voorsprong nam op het 13 jarige Nigeriaanse talentje en nota bene nog op matchpoint kwam, waardoor een overwinning in het verschiet lag. Hij kon de weelde kennelijk niet dragen en verloor met 3-2.

Het dubbelspel was voor de Italianen en zo stond er opeens een 3-2 achterstand op de borden. Jan Tammenga speelde daarna een van zijn beste partijen uit zijn leven en wist tegen Carlo Rossi in de beslissende vijfde game een 3-8 achterstand om te zetten in een 15-13 overwinning. Volgens coach Anne Vlieg benaderde de partij bij fasen het eredivisieniveau in Nederland.

Henk Jan Wils kreeg de zware taak om in de allesbeslissende zevende wedstrijd, een Intercup-duel gaat om vier gewonnen partijen, in winst om te zetten. Het lukte hem niet om de partij tegen de Nigeriaan Shola Oyetayoge in Italiaanse dienst te winnen en dus mogen de Italianen door naar het hoofdtoernooi en rest Klimaatgroep Stars het spelen van een wedstrijd in het troosttoernooi.

No Replies to "Klimaatgroep Stars struikelt over Italianen"