Rugbyers DRC Phoenix blijven ongeslagen

Waar de meeste mensen nog genoten van het extra uurtje slaap waren de mannen van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl zondag al vroeg op pad. De uitwedstrijd tegen de Wild Rovers in Doetinchem stond namelijk op het programma. Het duel eindigde in 12-12 en dus blijven de rugbyers uit de havenplaats nog altijd ongeslagen.

Het duel begon onder goede omstandigheden en werd op het scherp van de snede gespeeld. Beide teams begonnen afwachtend waardoor het spel op en neer golfde. Voor de toeschouwers ontstond een schitterende, harde rugbywedstrijd. Door de gelijkopgaande wedstrijd zochten beide ploegen de grenzen steeds verder op maar deze werden niet of zelden overtreden.

Het was uiteindelijk de thuisploeg die het eerste gaatje in de verdediging van DRC Phoenix wist te vinden. Na langdurig verdedigen op de eigen helft wisten de Delfzijlsters de snel op elkaar volgende aanvalsgolven niet meer te stoppen en moest men een 5-0 achterstand incasseren. Na de rust bleef Phoenix aandringen om de wedstrijd te kantelen. Het was uiteindelijk een scrum van de Wild Rovers die door Phoenix werd gewonnen wat plotseling balbezit gaf. Enigszins verrast wist de thuisploeg de ontstane ruimte niet te dichten. De jonge snelle lijn van Phoenix wist uiteindelijk Lennart Boerma vrij te spelen die de gelijkmakende try scoorde.

De daarop volgende fase waren de Wild Rovers even de organisatie kwijt. Het spel ging weer op en neer. Bij een snel genomen ingooi van de Wild Rovers was het plotseling Lex Ronde die de bal in zijn handen gegooid kreeg en zich niet bedacht. Met een indrukwekkende sprint over meer dan het halve veld stond Phoenix zomaar met 5-12 voor doordat de conversie nu wel succesvol genomen door Albert Kammenga werd genomen. D

Het duel ging langzaam maar zeker de slotfase in. De thuisploeg drong Phoenix ver terug en er werd door beide teams om elke centimeter hard gestreden. Harde tackles van onder anderen Steven Zigterman en Lex Ronde wisten vele aanvallen tot staan te brengen. Het was echter in de laatste seconden dat Phoenix toch moest capituleren. De thuisploeg wist een tweede try te scoren en ook de conversie succesvol te nemen.

Teleurgesteld maar wel op een goede wedstrijd terugkijkekend keerden de mannen van DRC Phoenix met een 12-12 gelijkspel huiswaarts. De volgende wedstrijd is zondag thuis tegen Dwingeloo op sportpark Tuikwerd. De aanvang is twee uur.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix blijven ongeslagen"