Winnend Stedum toont twee gezichten

StedumWVV
Doelman Wesley de Waal van Stedum plukt de bal uit de lucht voordat WVV-er Michiel Bos gevaarlijk kan worden (foto: Ursula Sennema).

Het leek er geenszins op, maar Stedum heeft zaterdag toch de punten in eigen huis weten te houden. Het Winschoter WVV kreeg met 2-1 klop. Een knappe prestatie van het team van trainer Leendert Nieborg, die maar weer eens bewees dat het tegen tien man lastig voetballen is. De geelzwarten moesten het bijna drie kwartier met een mannetje minder doen toen Yannick van den Berg met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd. Stedum stond op dat moment met 0-1 achter.

Gelet op de stand in de vijfde klasse E zou het voor Stedum geen al te lastige klus moeten worden om de tobbende Winschoters op de knieën te dwingen. De praktijk kan echter nogal eens weerbarstig zijn. WVV toonde in het eerste bedrijf meer strijdlust en doelman Wesley de Waal kreeg meer werk te verstouwen dan hem lief was. Overigens was Stedum daaar zelf schuld aan, want de gastheren speelden ronduit slecht en vroegen om moeilijkheden.

Die kregen ze dan ook. In eerste instantie had De Waal het geluk aan zijn zijde dat een spetter van Marten Baas slechts het aluminium liet trillen. Na ruim een kwart wedstrijd was het wel raak voor de gasten. Klaas Lubbers trok binnen de zestien meter aan de noodrem. De toegekende penalty werd door Joost Ossenforth achter De Waal geschoten: 0-1.

Na de thee veerden de Stedumers op toen Jacco Santing onderuit werd gekegeld. Omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, kwam de bal voor de tweede keer op de stip te liggen. Tiemen Dijk dacht het klusje even te klaren, maar zijn inzet was dusdanig slecht dat goalie Riemersma van WVV hem eenvoudig onschadelijk kon maken.

En alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, dacht Yannick van den Berg zijn frustraties ook nog even te moeten botvieren. Hij kreeg geel na een harde sliding en kon het daarna niet nalaten om zijn ongenoegen hierover kenbaar te maken. Dat leverde de Stedumer nogmaals geel op en dus kon hij vertrekken.

De verwachting was dat het voor Stedum nu wel erg lastig zou worden om het duel nog een positieve draai te geven. Merkwaardig genoeg was het echter net alsof de thuisclub pas wakker werd toen Van den Berg kon gaan douchen. Ineens was de agressiviteit en de wil om er iets van te maken wel aanwezig.

En dus werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Die viel  door toedoen van Jacco Santing. Zijn goal werd gevolgd door een treffer van Ferdi de Jonge. Hij kopte raak uit een voorzet van Tiemen Dijk: 2-1. Daarmee stond het duel volledig op zijn kop, maar kon de winst uiteindelijk nog verdiend genoemd worden ook, hoe sneu het ook voor WVV was.

* Stedum – WVV 2-1 (0-1). Joost Ossenforth 0-1 (strafschop); Jacco Santing 1-1; Ferdi de Jonge 2-1.

 

No Replies to "Winnend Stedum toont twee gezichten"