Appingedam klopt Godlinze

appingedamgodlinze
Lars Mulder (rechts) probeert oud-Damster Elsin Yilmaz (10) de voet dwars te zetten. Kenan Aydinoglu staat op de achtergrond klaar om de aanvaller eventueel op te vangen.

Appingedam heeft op eigen veld een 2-1 overwinning behaald op Godlinze. Daarmee heeft het team van trainer Gerard Zeeman nu net zoveel  (11) punten als de groenzwarten en zijn ze allebei in de middenmoot van de derde klasse terug te vinden.

Voor sommige spelers had het treffen op het Wellemansportpark een extra lading. Dat gold zeker voor Elsin Yilmaz, voorheen prijsschutter in Damster dienst en nu de aanvalsleider van de groenzwarten. Voor Achmed Mohammed gold precies het tegenovergestelde. Hij kwam van Godlinze om in Appingedam te gaan spelen.

Voor Appingedam, dat vorig jaar promotie mis liep, betekende het vertrek van Yilmaz een flinke aderlating. Zeeman noemde hem in de media een ‘bepalende speler’ die voor veel doelpunten zorgde. En dat hij dat kan heeft de spits ook bij Godlinze reeds bewezen. In de zeven wedstrijden die hij speelde, scoorde Yilmaz even zo vaak.

Op het Damster gras kwam hij er echter niet aan te pas. Hij werd permanent geschaduwd door Kenan Aydinoglu en wist geen moment in de wedstrijd te komen.

Na elf minuten spelen brak Jivan Vroom de score open voor de gastheren: 1-0. ‘We kregen daarna kansen genoeg om het duel voor de rust al te beslissen, maar maakten vaak de verkeerde keuzes’, aldus Zeeman.

Godflinze kwam in de 33e minuut langszij toen Omer Tekinbas vanaf elf meter raak schoot: 1-1. Appingedam was balvaster, maar weigerde de trekker over te halen en hield Godlinze daarmee in de wedstrijd. En dat de gasten wel degelijk een partijtje mee kunnen blazen, bewezen ze na de rust wel. ‘oen waren zij beter, al hebben we dat wel zelf in de hand gewerkt door zeer slordig te spelen en de bal onnodig vaak in te leveren’, zegt Zeeman.

Uiteindelijk viel de winnende treffer in de 83e minuut en wel in Damster voordeel. Volgens Zeeman was dat qua kansenverhouding wel terecht. Roy de Groot schoot uit een vrije trap prima raak en verzekerde zijn team daarmee van de drie punten: 2-1.

* Appingedam – Godlinze 2-1 (1-1). Jivan Vroom 1-0; Omer Tekinbas 1-1 (strafschop); Roy de Groot 2-1.

No Replies to "Appingedam klopt Godlinze"