Derby simpele prooi voor SC Loppersum

heraclidenloppersum
Uitblinker Joris Jurna van SC Loppersum glipt voor de zoveelste keer langs een tegenstander. Deze keer is dat Ilyas Bahar (12).

De derby die nooit een wedstrijd werd. Zo zou je het duel tussen De Heracliden en SC Loppersum wel kunnen omschrijven. De Meisters lagen na een kwartier spelen al op de knieën en kregen op het eigen sportpark geen enkele kans van de zeker niet geweldig spelende Lopsters.  Na negentig minuten stond er een 2-6 eindstand op het scorebord en daarmee kreeg de tobbende ploeg van trainer Jan Medema de  zevende nederlaag op rij toegediend.

‘Het wordt aanhaken of afhaken’, sprak Medema voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen de buurman uit Loppersum. De blauwzwarten hebben het als debutant in de tweede klasse zwaar, vooral nu enkele vaste waarden niet inzetbaar zijn. Binnen Lopster kringen had men al enige tijd naar dit duel uitgekeken. ‘Het blijft altijd een bijzonder duel’, sprak men bij de roodblauwen.

De manier waarop De Heracliden de tegenstander dacht te moeten bestrijden was erg naief. Er werd geprobeerd, geheel in lijn met voorgaande seizoenen, vroeg druk te zetten om een snelle goal te forceren. Daarvoor heb je echter wel veel druk op de man en de bal nodig en is een solide verdediging ook geen overbodige luxe. De gastheren vergaten dit niet onbelangrijke deel van het voetbalspel te vaak. SC Loppersum kreeg alle ruimte om tussen de linies in te voetballen en werd daarbij ook nog eens heel snel in het zadel geholpen.

Na zes minuten lag de bal al achter doelman Pieter Buikema. Een goal die hij zichzelf kon aanrekenen. Hij liet een voorzet vanaf de linkerkant door zijn vingers glippen en vervolgens was het voor Ruben Danhof geen al te lastige klus om het leer binnen te tikken: 0-1. Nauwelijks tien minuten later was het weer raak. Rudolf Hidskes scoorde met een droge schuiver 0-2 en zette zijn ploeg daarmee in een zetel.

De Heracliden kon er niets tegenover stellen. Het was allemaal veel te slap en te onnauwkeurig. Duels gingen vee te simpel verloren, passes over vijf meter kwamen niet aan en de vechtlust was ver te zoeken. Het duurde zelfs tot de 28e minuut alvorens er een aanval van de thuisclub waargenomen kon worden die eindigde met een uithaal die in ieder geval in de richting van goalie Gert Jan Doff werd geschoten.

Meer dan dat zat er niet in voor de elf van Medema. SC Loppersum was veel dreigender, met een excellerende Joris Jurna in de hoofdrol. Hij werd op links weggestuurd, haalde de achterlijn en schoof de bal vervolgens in de voeten van de inkomende Rudolf Hidskes. En andermaal was Buikema geklopt: 0-3.  Een poging van Jeffrey Leegstra eindigde voor de thee op de lat en dus mocht De Heracliden eigenlijk blij zijn dat het bij die tegentreffers in drie kwartier was gebleven.

Na de delwisseling  was het eerste kansje voor de Meisters. Frank de Boer zag zijn schot echter rakelings naast vliegen. Er stonden 59 minuten op de teller toen Rudolf Hidskes uit een breedtepass van Mark van Doorn 0-4 liet aantekenen. Mocht er al enige twijfel bestaan over een goede afloop, dan was die bij SC Loppersum nu wel verdwenen.

En toch wist De Heracliden nog iets terug te doen. Jeroen Linstra liet een zondagsschot van zijn voet vertrekken en zag de bal tot zijn stomme verbazing in het doel dwarrelen: 1-4. Als je al iemand in het doel hebt staan die het niet van lage schoten moet hebben, is het zaak om het schot er bij de tegenstander uit te halen. De Lopsters deden dat niet, maar kwamen wel snel met een antwoord. Jurna werd weer eens op avontuur gestuurd en stelde Leegstra in staat om voor 1-5 te zorgen. Erwin Dijkstra wist Doff vervolgens ook te verrassen (2-5) en uiteindelijk was het Jurna die de eindstand op 2-6 wist te bepalen. Hiij zette daarmee de kroon op een uitstekend gespeelde wedstrijd.

Na afloop sprak EemsmondSport met de man van de wedstrijd en trainer Jan Medema.

* De Heracliden- SC Loppersum 2-6 (0-3).  Ruben Danhof 0-1; Rudolf Hidskes 0-2; Rudolf Hidskes 0-3; Rudolf Hidskes 0-4; Jeroen Linstra 1-4; Jeffrey Leegstra 1-5; Erwin Dijkstra 2-5; Joris Jurna 2-6.

No Replies to "Derby simpele prooi voor SC Loppersum"