Knap herstel WEO na achterstand

In de eerste van twee belangrijke thuiswedstrijden kwam Blauw Geel ’15 op bezoek in Woldendorp. In een aangepast systeem begon WEO aan de eerste helft. Die verliep allesbehalve goed voor de Woldendorpers. Men kwam op een 0-2 achterstand, maar wist deze na de rust in een 3-2 zege om te buigen.

Blauw Geel ’15 mocht twee keer scoren, maar beide keren was er hulp van WEO. Bij de 0-1 werd verdediger Kylian Verbeek ingespeeld door keeper Mickeal Bos. Hij kreeg de bal niet onder controle waarna Tyrell Olthoff er met de bal er vandoor ging en kon scoren. De 0-2 was ook een prooi voor Olthoff toen Niels Jansen de bal terug probeerde te spelen op laatste man Harnold Visscher, maar de bal belande bij de Stadjer die alleen op de keeper af ging en niet faalde. Met de 0-2 stand werd er gerust.

Tijdens de thee paste trainer Marshall Pourier de tactiek aan om meer druk vooruit te zetten en dit had een positieve uitwerking. In de 50e minuut maakte WEO de aansluitingstreffer. Teun Westerhuis won zijn persoonlijke duel op het middenveld en stuurde Niels Jansen de diepte in die de bal breed gaf op Erik Woldendorp zodat hij de 1-2 kon aantekenen.

Tien minuten later kwamen de gastheren op gelijke hoogte toen een verdediger van Blauw Geel ’15 een lange bal verkeerd verwerkte, waardoor Niels Jansen alleen op de keeper af kon en de 2-2 scoorde. Een kwartier voor tijd lukte het de gasten niet om een corner weg te werken en kon de geblesseerde Daniël Boekee de 3-2 op het scorebord hangen toen Niels Jansen de bal via binnenkant paal in het doel schoot. Vlak voor tijd had Blauw Geel ’15 nog de mogelijkheid om te scoren uit een corner, maar de bal vloog naast het Woldendorper doel

Zonder goed voetbal, maar met een goede inzet lukte het WEO de 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning. Men kan nu met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd tegen koploper SVZ toewerken.

* WEO – Blauw Geel ’15 3-2 (0-2). Tyrell Olthoff 0-1; Tyrell Olthoff 0-2; Erik Woldendorp 1-2; Niels Jansen 2-2; Niels Jansen 3-2.

No Replies to "Knap herstel WEO na achterstand"