De Fivel laat winst aan Noordwolde

defivelnrdwolde
Lieuwe ten Caat van De Fivel, met in zijn rug twee tegenstanders, springt op als de aanvoerder van Noordwolde uithaalt. Cees bij de Leij houdt een oogje in het zeil.

De Fivel moest het zaterdag in eigen huis opnemen tegen Noordwolde. Het team van trainer Ronald Vermeulen, die aan het einde van het seizoen de Riepsters verlaat, ging met 0-1 de bietenbrug op. Een zure nederlaag, want bij winst had het andere Oranje in ieder geval weer aansluiting bij de rest van het veld gevonden.

De ploeg uit Zeerijp moest het zonder Arjan de Vries zien te rooien. Hij liep vorige week in het duel met De Pelikanen een armbreuk op en is inmiddels geopereerd. ‘Dit was gewoon een zespuntenwedstrijd. Een kwestie van aanhaken of afhaken’, sprak Vermeulen na afloop van het duel.

Hij geeft heel eerlijk toe dat De Fivel momenteel daar staat waar het hoort te staan. ‘We hebben in de basis kwaliteit genoeg om mee te draaien, maar missen door blessures teveel vaste krachten. Op dit niveau kost je dat gewoon punten. Buiten dat moeten we zo eerlijk zijn dat er niet meer in zit. We zullen tegen degradatie moeten knokken dit seizoen, zo reëel ben ik ook wel.’

Noordwolde ging aanmerkelijk beter van start dan de thuisclub en kreeg ook de betere kansen. Bij De Fivel staat er, als het even niet meer lukt, nog altijd een keeper in het doel die door Vermeulen als een van de besten uit de regio omschrijft. Ruud Kuizenga, met zijn nog maar 28 jaar de oudste speler van de selectie uit Zeerijp, bleek een behoorlijke sta-in-de-weg voor de gasten te zijn. Hij sleepte zijn ploeg dan ook door een moeizaam gespeelde eerste helft heen.

‘Er ging gewoon teveel fout. Als je als speler taken krijgt toebedeeld, is het wel zaak dat je vanui die discipline gaat spelen. Dat gebeurde veel te weinig, waardoor we constant achter de feiten aan liepen’, aldus Vermeulen.

Na de doelwisseling liep het wat beter binnen zijn team en ontstonden er kansen voor onder anderen Jacob Havinga, Cees bij de Leij en Stefan Groenwold. Zij kregen de bal echter niet tussen de palen door. De Fivel bleef proberen om een beslissing te forceren, maar kreeg in de slotfase de kous op de kop toen er na een vrije trap door Iwan Huisman werd gescoord: 0-1. Het zou de winnende treffer zijn.

Vermeulen: ‘We hebben van alles geprobeerd, maar het mocht niet zo zijn. Het zal bij ons dit seizoen echt om lijfsbehoud gaan. Moier kan ik het niet maken.’ Over zijn vertrek bij De Fivel zegt hij nog: Ik beschouw het als een voorrecht dat ik deze club straks drie jaar heb mogen leiden. Het is een prachtige vereniging, maar er is te weinig doorstroming waardoor de meeste spelers onderhand wel weten hoe ik werk. Als je dat zelf in de gaten hebt wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging.’

* De Fivel – Noordwolde 0 – 1 ( 0 – 0). Iwan Huisman 0 – 1

No Replies to "De Fivel laat winst aan Noordwolde"