Poolster en GEO bieden fans spektakelstuk

poolstergeo
Er kijken nogal wat mensen toe als Rolf van der Tuuk (GEO) met het hoofd gevaar voor het doel van Poolster probeert te stichten. Aanvoerder Jeroen de Groot (4) springt mee om dit te voorkomen.

Voetballiefhebbers zijn op het sportpark Oldencate in Spijk volop aan hun trekken gekomen. Thuisclub Poolster en het bezoekende GEO uit Garmerwolde boden alles wat een wedstrijd aantrekkelijk maakt. Er werd in een hoog tempo en met passie gestreden. Na negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Voor beide teams was het een belangrijk duel. Poolster wilde winnen om de aansluiting met koploper Pelikaan S. en Mamio te behouden. Daarnaast waren de geelzwarten uit op eerherstel na de pijnlijke 5-2 nederlaag bij Be Quick. GEO doet het net als Poolster niet slecht in de vierde klasse. Het team van trainer Dick Scholtens wist Mamio de eerste punten af te snoepen en mocht niet verliezen om de top drie in het vizier te houden.

Poolster had na zestig seconden al op voorsprong moeten komen. Oog in oog met doelman Joost Hammenga leek spits Dennis van Dijk ruzie met zijn benen en de bal te krijgen, waardoor de opgelegde kans verloren ging. In de 27e minuut was het wel raak toen Johan de Groot de bal in de voet kreeg aangespeeld en vanaf twaalf meter keihard raak schoot: 1-0.

De Spieksters waren in de periode daarna de betere ploeg, forceerden een groot aantal corners en leken op weg naar een nieuwe voorsprong . De goal viel echter aan de andere kant. Patrick van Zanten trok de bal voor het doel van Kees Dijkman en vond daar het hoofd van Tjeert Vaatstra: 1-1.

Het tempo bleef onverminderd hoog en het publiek zag twee ploegen die, op een overigens zwaar veld, wilden en ook durfden te voetballen. Het was opvallend dat GEO vaak achteruit liep en Poolster het spel liet maken. Zeer tegen de zin van coach Scholtens die, zo zou hij naderhand verklaren, graag zoals de gastheren wilde spelen. De vrije ruimte zoeken, combineren en gebruik maken van de flanken.

Dat deed het team van Jeroen de Munck goed. Halve en driekwart mogelijkheden dienden zich meer dan eens aan, maar Poolster wist zich er geen raad mee of vond Hammenga op het pad naar succes. GEO kwam tegen de veldverhouding in op 1-2 toen Poolster achterin even niet stond op te letten. Niemand had de slimme Tjeert Vaatstra zien wegsluipen nadat Rolf van der Tuuk zich een weg over het middenveld had gebaand en zijn teamgenoot op maat wist te bedienen. Vaatstra bleef rustig en schoof de bal in de 43e minuut tegen het nylon.

Met die stand leek de rust te zullen aanbreken. Die gedachte leefde althans bij de gasten. Poolster weigerde daar aan mee te werken. Precies 53 seconden na de Garmerwolder treffer kon er opnieuw afgetrapt worden. Een vrije trap van specialist Jeroen de Groot daalde vervaarlijk het strafschopgebied van GEO binnen. Alles en iedereen sprong omhoog en plotseling lag de bal achter Hammenga. Poolster-speler Danny Wiersum, niet bepaald de grootste van het stel, dacht slim te zijn en claimde dat hij de bal nog met het hoofd had beroerd en dus de treffer op zijn naam moest krijgen. Het was echter verdediger Patrick van Zanten die zijn doelman kansloos liet: 2-2.

De ploegen hadden na de thee kennelijk nog energie genoeg om nog drie kwartier plankgas te geven. Ook nu had het er alle schijn van dat Poolster als eerste zou scoren, maar verdedigend zag het er niet al te best uit toen Kasper Teunis op rechts vanuit het niets leek op te duiken en de bal panklaar op de pantoffel van teammaatje Rolf van der Tuuk deponeerde. Met een subtiele voetbeweging gaf hij Dijkman voor de derde keer het nakijken: 2-3.

De laatste twintig minuten van het duel gooide Poolster er nog een schepje bovenop. GEO werd opnieuw teruggedrongen en kon in die fase alleen maar hopen dat een lange bal een keer goed zou vallen. Een keer leek dat te lukken, maar het doelpunt dat uit een van die pogingen viel werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

De tijd kroop gestaag voorbij. Wat de gastheren ook probeerden, de bal leek het doel van GEO niet meer in te willen vliegen. Danny Wiersum was er dicht bij, maar kwam een teenlengte te kort om een snoeiharde voorzet van Dennis van Dijk binnen te glijden. In de 90e minuut gebeurde het dan toch. Van Dijk schoot de bal het strafschopgebied in. Jeroen de Groot zag het leer via zijn knie wegstuiteren en voor de voeten van Johan de Groot belanden. Die was er vervolgens als de kippen bij om het speeltuig achter goalie Hammenga te prikken: 3-3.

Beide teams weigerden zich bij een remise neer te leggen en bleven vol gas geven. Poolster was nog een paar keer akelig dicht bij een vierde treffer, maar het enige opmerkelijke feit dat zich nog voordeed was de rode kaart die Van der Tuuk kreeg voorgehouden. De doelpuntenmaker ging in de ogen van scheidsrechter Rozema te onbesuisd het duel met Tom Dijkman aan en stuurde de Garmerwolder in de extra tijd van het veld.

Het sportieve duel werd tot en met de laatste seconde op het scherp van de snede uitgevochten en verveelde geen moment. Een winnaar kwam er niet uit voort. Of het moeten de toeschouwers al zijn geweest. Zij hadden een heerlijke voetbalmiddag meegemaakt.

* Poolster – GEO 3-3 (2-2). Johan de Groot 1-0; Tjeert Vaatstra 1-1; Tjeert Vaatstra 1-2; Gert van Zanten (e.d) 2-2; Rolf van der Tuuk 2-3; Johan de Groot 3-3.

No Replies to "Poolster en GEO bieden fans spektakelstuk"